Σε παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) προέβησαν, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αγκυρα, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας και ελικόπτερα. Σύμφωνα με το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, «όλα αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Μπορεί να μην πρόκειται για παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), -κάτι που έχει μειωθεί θεαματικά έως και μηδενιστεί μετά την «διπλωματία των σεσιμών»- αλλά ειδικά τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, CN-235, μονίμως ανεβοκατεβαίνουν κατά μήκος του Αιγαίου, ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας «εξομάλυνσης» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε αυτές τις καθημερινές πτήσεις τους, μπαινοέβγαιναν συνεχώς στον ΕΕΧ, παραβιάζοντάς τον συστηματικά. Τώρα, φαίνεται πως περιορίζονται σε παραβάσεις του ΚΕΚ.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τις 11 παραβάσεις των ΚΕΚ (παραβάσεις των κανόνων του διεθνούς Οργανισμού Αεροπλοΐας, ICAO, οι οποίες συχνά προκαλούν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των πολιτικών πτήσεων, ακόμα και σε επικίνδυνες καταστάσεις), έκαναν δύο CN-235 και 14 ελικόπτερα, στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

neostrategy.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις