Μια καταγγελία απόπειρας βιασμού έρχεται να ταράξει την κανονικότητα στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων «Μόζα» στον Βόλο. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε Πακιστανή, που φιλοξενήθηκε στο κέντρο, ο πρώην σύζυγός της είχε αποπειραθεί δύο φορές να την βιάσει…
Η γυναίκα, που είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, φέρεται να αντέδρασε και να ξέφυγε από τα χέρια του πρώην πλέον συζύγου της, εις βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή. Εναντίον του Πακιστανού έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση και αναζητείται. Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώτη απόπειρα εναντίον της 30χρονης σήμερα γυναίκας, φέρεται να έγινε τον Οκτώβριο του 2017, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του 2018, εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στου Μόζα. Ωστόσο και τις δύο φορές ο 30χρονος επίσης Πακιστανός φέρεται να μην ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς η πρώην σύζυγός του φέρεται να αντέδρασε και να τον απώθησε. Το ζευγάρι με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, 3 και 5 ετών, είχαν έρθει από την Λέρο, που ήταν ο πρώτος σταθμός της εισόδου τους στην χώρα. Η υπόθεση πλέον εκκρεμεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου για την έκδοση βουλεύματος. Παραπεμπτική εις βάρος του Πακιστανού είναι και η εισαγγελική πρόταση. Ο κατηγορούμενος είναι άγνωστης διαμονής σήμερα, ενώ η Πακιστανή με τα δυο της παιδιά ζουν σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, τα έξοδα του οποίου καλύπτονται από μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να έχει καταγγείλει ότι ο πρώην σύζυγός της την κακοποιούσε και ότι της είχε υφαρπάξει την πιστωτική κάρτα και έκανε με αυτή αναλήψεις των χρημάτων που τους χορηγούνται κάθε μήνα από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Επίσης κατάγγειλε πως ο πρώην σύζυγός της μεθούσε συχνά και ότι συμπεριφέρονταν βίαια και στα παιδιά τους. Η υπόθεση έρχεται στην επικαιρότητα, σε μια περίοδο που η χώρα συνταράσσεται από αποκαλύψεις για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών και παιδιών στον αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο. Στο κέντρο φιλοξενίας «Μόζας» ζουν σήμερα 140 περίπου μετανάστες και πρόσφυγες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της υποσαχάριας Αφρικής. Επίσης λειτουργούν η δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Μακρινίτσα και το κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο στην Παιδόπολη Αγριάς. Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων “Μόζας”, διαμορφώθηκε και λειτουργεί από το 2016. Η δομή έχει δυναμικότητα περί στα 150 άτομα. Η δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Μακρινίτσα, δημιουργήθηκε το 2006 από την Άρσις, σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο Ελληνική Μέριμνα Βόλου, που παραχώρησε για το σκοπό αυτό διώροφο οίκημα. Η δυναμικότητα της δομής, ανέρχεται στα 30 άτομα. Το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αγριά, λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2008, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης, στην Αγριά και η δυναμικότητα της δομής ανέρχεται επίσης στα 30 άτομα.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις