Μέτωπο Λιμάν: Ρωσική προέλαση σε Γιαμπίλ και Ζαρίτσνε – Σκληρές μάχες

Μέτωπο Λιμάν: Ρωσική προέλαση σε Γιαμπίλ και Ζαρίτσνε – Σκληρές μάχες

⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για ανάκτηση στρατηγικών θέσεων ανατολικά του ποταμού Ζέρεμπετς – Σφοδρές συγκρούσεις με μαζική χρήση drones και βαριές απώλειες.

Δύο στρατηγικούς οικισμούς στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ακριβώς στα ανατολικά προπύργια της πόλης Λιμάν (Lyman), υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές και ανταποκριτές του μετώπου.

Οι οικισμοί βρίσκονται περίπου 10–12 χιλιόμετρα ανατολικά/νοτιοανατολικά της Λιμάν.

Πρόκειται για το Ζαρίτσνε, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο βόρεια, πάνω στον ποταμό Ζέρεμπετς (Zherebets), και το Γιαμπίλ λίγο πιο νότια, στα όρια του μεγάλου δασικού όγκου της Σερεμπριάνκα (Serebryansky forest).

Ακριβώς ανατολικότερα από αυτούς τους οικισμούς βρίσκεται η ελεγχόμενη από τους Ρώσους Κρεμίνα (Kreminna) στην περιφέρεια Λουχάνσκ.

Και οι δύο οικισμοί αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας των Ουκρανών πριν από τη Λιμάν.

Αν οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώσουν τον έλεγχο στο Γιαμπίλ και στο Ζαρίτσνε, εξασφαλίζουν το πέρασμα του ποταμού Ζέρεμπετς, αποκτούν πρόσβαση στους οδικούς άξονες προς τη Λιμάν και ανοίγουν τον δρόμο για να πιέσουν ξανά ολόκληρο τον σιδηροδρομικό και επιμελητειακό της κόμβο, απειλώντας ταυτόχρονα από τα βόρεια το Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με αναφορές Ρώσων ανταποκριτών  από την πρώτη γραμμή:

«Οι στρατιώτες μας ανέκτησαν τον έλεγχο του Γιαμπόλ (Yampol). Επίσης, βόρεια του Γιαμπόλ, ο δρόμος είναι πλέον υπό τον έλεγχό μας. Ανακτήσαμε επιπλέον τον έλεγχο του νότιου τμήματος του οικισμού Ζαρέτσνογιε (Zarechnoye).

Ο εχθρός, από την πλευρά του, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε θύλακα (“τσέπη”) ανατολικά του Γιαμπόλ. Οι δυνάμεις μας βάλλουν εναντίον τους, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους εκδιώξουν από εκεί, καθώς είναι καλά οχυρωμένοι.

Ο αντίπαλος διαθέτει τεράστιο αριθμό drones στην περιοχή, όπως σχεδόν παντού, και τα χρησιμοποιεί ακατάπαυστα. Η γκρίζα ζώνη δυτικά του Ζαρέτσνογιε και του Γιαμπόλ έχει επίσης επεκταθεί».

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις