Οργισμένος ο πρόεδρος του Μεξικού – Τι υποστήριξε στην αναφορά του ο επικεφαλής υπολοχαγός

Την αντίδραση του προέδρου του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, προκάλεσε το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η «εκτέλεση» πέντε μελών καρτέλ από Μεξικανούς στρατιώτες που τους καταδίωκαν.

Στο βίντεο από το περιστατικό που συνέβη στις 18 Μαΐου φαίνεται αρχικά το αυτοκίνητο με τους πέντε άνδρες να πέφτει πάνω σε ένα συρματόπλεγμα και να ακινητοποιείται στην περιοχή Νουέβο Λαρέδο στο Μεξικό.

Στα επόμενα δευτερόλεπτα οι Μεξικανοί στρατιώτες προχωρούν στη σύλληψη των πέντε ανδρών με ορισμένους εξ αυτών να κλωτσάνε τους συλληφθέντες αφού τους έχουν ρίξει στο έδαφος.

Στη συνέχεια, όμως, του βίντεο η ομάδα των στρατιωτών φαίνεται να δέχεται πυρά από κάποιους που δεν φαίνονται στο πλάνο, με κάποιους από αυτούς να πυροβολούν τα πέντε μέλη του καρτέλ.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι τέσσερις από τους πέντε άνδρες έχασαν τη ζωή τους επί τόπου ενώ ο πέμπτος κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μετά τους πυροβολισμούς κάποιοι από τους στρατιώτες φαίνονται να βάζουν στα χέρια ορισμένων εκ των πέντε όπλα.

Η μεξικανή εφημερίδα Proseco μετέδωσε ότι ο υπολοχαγός Χοσέ Νάβα στην αναφορά του προς το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι οι άνδρες του δέχθηκαν πυρά από μέλη του καρτέλ Νορέστε ενώ επιθεωρούσαν το όχημα με τους πέντε άνδρες. Κατά τη διάρκειας της έρευνας, σημειώνει ο Μεξικανός αξιωματικός, οι πέντε ύποπτοι προσπάθησαν να πάρουν τα όπλα τους και έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

«Προφανώς ήταν εκτέλεση και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Όσοι ευθύνονται γι’ αυτό θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές» διεμήνυσε ο πρόεδρος του Μεξικό σε ενημέρωση των δημοσιογράφων το πρωί της Τετάρτης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις