Οι αρχές έχουν προσφέρει αμοιβή 7.500 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψή του βετεράνου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

Η αστυνομία κατονόμασε τέσσερις ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση σε μπαρ στην πολιτεία Μοντάνα των ΗΠΑ, καθώς το ανθρωποκυνηγητό για έναν 45χρονο βετεράνο του στρατού, ο οποίος είναι ύποπτος για την επίθεση, εισέρχεται στην τρίτη ημέρα του.

Η μπαργούμαν Νάνσι Λορέτα Κέλι, 64 ετών, και τρεις πελάτες – ο Ντάνιελ Έντουιν Μπέιλι, 59 ετών, ο Ντέιβιντ Άλεν Λιτς, 70 ετών, και ο Τόνι Γουέιν Παλμ, 74 ετών – σκοτώθηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στην παμπ στην πόλη Ανακόντα το πρωί της Παρασκευής.

Officials have identified the four victims who were shot and killed when an Army veteran allegedly opened fire at The Owl Bar in Anaconda, Montana, on Friday morning.

At about 10:30 a.m. on Friday, 45-year-old Michael Brown allegedly entered The Owl Bar pic.twitter.com/1aYjjDnsFY

— News Around the world (@Godswill200364) August 3, 2025

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος, ο 45χρονος Μάικλ Πολ Μπράουν, διέφυγε στους κοντινούς λόφους στη συνέχεια.

Οι αρχές έχουν προσφέρει αμοιβή 7.500 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψή του.

SUSPECT IDENTIFIED AFTER MULTIPLE FATALITES IN ANACONDA: A shooting at The Owl Bar in Anaconda has resulted in multiple fatalities, according to law enforcement officials. The suspect, identified as 45-year-old Michael Brown of Anaconda and remains at large. pic.twitter.com/AEDyTKdaL7

— NBC Montana (@NBCMontana) August 1, 2025

«Πρόκειται για ένα ασταθές άτομο που μπήκε μέσα και δολοφόνησε τέσσερα άτομα εν ψυχρώ χωρίς κανέναν απολύτως λόγο», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Μοντάνα, Όστιν Κνούντσεν, σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

«Επομένως, υπάρχει απολύτως ανησυχία για το κοινό.»

Οι αρχές δημοσίευσαν μια φωτογραφία του Μπράουν να φεύγει από το σημείο φορώντας μόνο ένα μάυρο εσώρουχο το Σάββατο, ωστόσο ο Κνούντσεν λέει ότι οι αρχές πιστεύουν ότι έκτοτε έχει φορέσει ρούχα και παπούτσια.

The Montana Division of Criminal Investigation released the following photo of 45-year-old Michael Brown fleeing The Owl Bar on Friday after the shooting. Officials are searching for Brown near Anaconda and urge residents in the area to stay vigilant.
https://t.co/rqUtvv5a33 pic.twitter.com/z9Kk9ezZU6

— NBC Montana (@NBCMontana) August 2, 2025

Πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι έχουν έκτοτε διευρύνει την περιοχή αναζήτησής τους ώστε να περιλαμβάνει εθνικές δασικές εκτάσεις έξω από την Ανακόντα, μια πόλη με πληθυσμό σχεδόν 10.000 κατοίκων στη νοτιοδυτική Μοντάνα, η οποία περιβάλλεται από πυκνό, ορεινό έδαφος.

«Θέλουμε να βρούμε αυτόν τον τύπο», είπε ο κ. Κνούντσεν. «Πρόκειται για ένα επικίνδυνο άτομο που έχει διαπράξει ένα απολύτως αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον αυτής της κοινότητας».

Περίπου 250 αξιωματικοί επιβολής του νόμου – ομοσπονδιακοί, πολιτειακοί και τοπικοί – βοηθούν στις έρευνες πεζοί, καθώς και με αυτοκίνητα και ελικόπτερα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο The Owl Bar περίπου στις 10:30 τοπική ώρα το πρωί της Παρασκευής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο  Κνούντσεν σημείωσε ότι ο ύποπτος ήταν τακτικός θαμώνας στην παμπ και έμενε δίπλα. Είπε ότι ήταν «πιθανό [ο ύποπτος] να γνώριζε τον μπάρμαν και αυτούς τους θαμώνες, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο αποτρόπαια».

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ. Μπράουν να είναι πλέον νεκρός, αλλά δήλωσαν ότι ενεργούν με βάση την υπόθεση ότι είναι ζωντανός, οπλισμένος και επικίνδυνος.

Ο Μπράουν είναι βετεράνος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο οποίος υπηρέτησε ως μέλος πληρώματος τεθωρακισμένων από το 2001 έως το 2005 και αναπτύχθηκε στο Ιράκ από το 2004 έως το 2005, δήλωσε μια στρατιωτική εκπρόσωπος στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά τους πυροβολισμούς, οι αρχές βρήκαν ένα λευκό φορτηγάκι Ford-150, το οποίο, όπως είπαν, χρησιμοποίησε ο ύποπτος για να διαφύγει, αλλά δεν υπήρχε κανένα ίχνος του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις