Συνέβη κατά την επίσκεψη του Ταγιπ Ερντογάν στην Αθήνα και την έβαλε στο τραπέζι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επισήμως και δημοσίως.

Δεν μας έφτασε η συζήτηση αν με την Τουρκία έχουμε «διάφορες» ή «μόνο μια διαφορά» – την υφαλοκρηπίδα – προστέθηκε και μια ακομη και, μάλιστα, από την ελληνικη πλευρά. Συνέβη κατά την επίσκεψη του Ταγιπ Ερντογάν στην Αθήνα και την έβαλε στο τραπέζι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επισήμως και δημοσίως.

Πρόκειται για το βάθος της υπόκλισης μπροστά τον Τούρκο Πρόεδρο. Πρέπει να είναι 20-30 μοιρών, ή βαθύτερη όπως συμβαίνει σε κάποιες τουρκικές υπηρεσίες, όταν εμφανίζεται ο Σουλτάνος. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έδειξε την πρώτη εκδοχή, αλλά δεν πήρε καθαρή θεση και ένα άλλο συναφές θέμα: Η υπόκλιση πρέπει να συνοδεύεται με την προσφώνηση «πολυχρονεμένε» ή «αφέντη»; Ή, μήπως, και τα δύο μαζί; Δεν τέθηκε, πάντως, θέμα να συμβεί και το αντίστροφο: Να υποκλίνονται οι Τούρκοι υπουργοί στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ελπίζουμε αυτά να τα λύσουν στην επόμενη ελληνοτουρκική συνάντηση.

Μέχρι τοτε προλαβαίνει και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να μάθει μερικές ακόμα τουρκικές φράσεις. Αρκεί να της εξηγήσει κάποιος ότι χαιρετισμό στη γλώσσα του άλλου, για λογούς φιλοφρόνησης, απευθύνει συνήθως ο επισκέπτης, όχι ο οικοδεσπότης…

Γ. Λ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις