Η αγελάδα έχει επανειλημμένως εντοπιστεί με τραύματα, σε μία περίπτωση σε προχωρημένη σήψη

Με την υπόθεση των συνθηκών διαβίωσης μίας αγελάδας του νησιού της Ρόδου, η οποία φέρεται να μην λαμβάνει τις απαραίτητες φροντίδες, ασχολούνται φιλοζωικές αλλά και ακτιβιστικές ομάδες σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να απασχολήσει και τις τοπικές Εισαγγελικές αρχές καθώς ήδη έχει κατατεθεί μήνυση από πολίτες της Ρόδου.

Η μήνυση υπεβλήθη στις αρχές του τρέχοντος έτους αν και το όλο ζήτημα φέρεται να έχει ξεκινήσει να απασχολεί τις φιλοζωικές οργανώσεις από τον Μάιο του 2020, οπότε και εθελοντές εντοπίζουν την αγελάδα στη Ρόδο με εμφανές τραύμα στο πίσω αριστερό πόδι και γίνεται καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα δημοσιοποιείται μία άλλη ανάρτηση στο forum του κυνοκομείου της Ρόδου η οποία αφορούσε τον τραυματισμό της ίδιας αγελάδας στην ίδια περιοχή. Η αγελάδα συγκεκριμένα φέρεται να έχει πλέον προχωρημένη σήψη στο αριστερό πίσω πόδι και φαινόταν καταβεβλημένη, χωρίς νερό και φαγητό, εκτεθειμένη και πάλι στον ήλιο.

Την επόμενη ημέρα άτομα-εθελοντές που επισκέφτηκαν πάλι το σημείο για να προσφέρουν νερό στο ταλαιπωρημένο ζώο, παρατήρησαν πως η αγελάδα έλειπε. Μετά από προσπάθειες να εντοπιστεί το ζώο, βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα σε μία πρόχειρη κατασκευή στην ίδια κατάσταση.

Το θέμα παίρνει διαστάσεις έως και την Αθήνα, όπου –σύμφωνα με πληροφορίες- εθελοντές προβαίνουν σε γραπτή καταγγελία σε Πρωτογενή Τομέα Ρόδου, Κτηνιατρική Υπηρεσία, Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και στην αρμόδια κτηνίατρο του Δήμου. Περιμένοντας κάποια ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, κάτοικοι της Ρόδου επισκέφτηκαν και πάλι το σημείο για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η αγελάδα και αν είναι ακόμη εκεί και σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η κατάσταση παρέμενε η ίδια ενώ λίγες ημέρες μετά «χάθηκαν» τα ίχνη του ζώου.

Τελικά στις αρχές του Γενάρη 2021 συμπολίτες μας προχώρησαν σε μήνυση κατά αγνώστου για την κακοποίηση του ζώου και αναμένεται η συνέχεια από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσαν στη «Ροδιακή» οι καταγγέλλοντες, «η αγελάδα που μπορεί να ήταν απλώς ένας αριθμός για κάποιους, θα λεγόταν Χαρά και την περίμενε με ανοιχτές αγκάλες η αγελάδα Ελπίδα σε ένα παραδεισένιο μέρος που της είχαν βρει για να φιλοξενηθεί, όπου θα ζούσαν και οι δύο μαζί κάνοντας παρέα η μία στην άλλη, απαλλαγμένες από κάθε ανθρώπινη εκμετάλλευση και βασανισμό».

Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή-lawandorder.gr