⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΑπό την πρόσφατη μαζική εκδήλωση Δένδια και το σημερινό κάλεσμα Χατζηδάκη στους «ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες όλων των γενεών», μέχρι το νέο εσωκομματικό «μαχαίρωμα» του Αδ. Γεωργιάδη στον υπουργό Άμυνας, οι κινήσεις των παικτών της επόμενης μέρας στη ΝΔ όλο και πυκνώνουν. Η διαρροή Μαξίμου για συνάντηση με Μεϊμαράκη που δεν υπάρχει.
Όσο η αυτοδυναμία εξακολουθεί να φαντάζει στις δημοσκοπήσεις άπιαστο όνειρο για την κυβέρνηση και όσο οι εκλογές πλησιάζουν, τόσο οι επίδοξοι παίκτες της επόμενης μέρας της ΝΔ στη μετά-Μητσοτάκη εποχή, εντείνουν τις κινήσεις τους στην εσωκομματική σκακιέρα.
Η μαζική εκδήλωση Δένδια
Προηγήθηκε η επίδειξη εσωκομματικής δύναμης από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος, μέσα από μια εξαιρετικά μαζική συγκέντρωση στον Άλιμο (όπου η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις 3.500, παρά τη βροχή), έστειλε τα μηνύματά του, καθιστώντας εκ νέου, σαφές, ότι λειτουργεί σταθερά ως ο άλλος διακριτός εσωκομματικός πόλος απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη.
Μία συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε δύο μέρες πριν τα 52α γενέθλια της ΝΔ και τρεις μέρες πριν την επίσημη εορταστική εκδήλωση του κόμματος με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την εικόνα της μαζικότητας αυτής να αποτελεί βασικό πολιτικό της μήνυμα.
Το κάλεσμα Χατζηδάκη
Την ίδια ώρα, εκδήλωση, μέσα από την οποία πρόκειται να απευθυνθεί στο κομματικό ακροατήριο, πραγματοποιεί σήμερα στο Γουδή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης καλεί στις 19:30, «με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ», σε «μια εκδήλωση για ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες όλων των γενεών», για «να θυμηθούμε τα παλιά, αλλά και για να συζητήσουμε για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας», με την επισήμανση ότι «στην ΟΝΝΕΔ άλλωστε έχουμε περάσει μερικά από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μας!».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπενθυμίζει ουσιαστικά έτσι τη δική του πολιτική διαδρομή στην παράταξη της ΝΔ, όπου ο ίδιος διετέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Και ειδικά σε αυτή την εποχή, οι κομματικές περγαμηνές και η προέλευση από τα σπλάχνα της «γαλάζιας» παράταξης παίζουν το δικό τους ρόλο στη διεκδίκηση διακριτής πολιτικής ταυτότητας με φόντο την επόμενη μέρα στη ΝΔ, με την έννοια ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των στελεχών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και κυρίως από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχει αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα και τον κρατικό μηχανισμό.
Αξιοποιεί την προβολή του Eurogroup
Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, αξιοποιεί στο εσωκομματικό παιχνίδι την προβολή που του δίνει η θέση του προέδρου του Eurogroup, στην οποία τον προώθησε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσφέροντάς του ενίσχυση εν όψει της κούρσας διαδοχής του, όποτε και αν αυτή ανοίξει επισήμως.
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Πιερρακάκη στο συνέδριο του «Βήματος», όπου αναφερόμενος στο πώς βίωσε τον απόηχο της χρεοκοπίας της χώρας, θέλησε, μεταξύ άλλων, να πει ότι «το είδα και από τα μάτια, πολλών αν θέλετε υπουργών Οικονομικών ή στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ημέρα της εκλογής μου ή την ημέρα του πρώτου Eurogroup».
Για να προσθέσει: «Με συγκίνηση μου έλεγαν ότι εδώ, σε αυτή την αίθουσα που έρχεσαι εσύ ως Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, να χτυπήσεις το καμπανάκι για πρώτη φορά, εδώ ήταν οι διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει με προκατόχους σου. Και βλέπανε οι ίδιοι πώς είχε γίνει όλο αυτή η μεταστροφή μέσα σε δέκα χρόνια».
Ειδικός στα «μαχαιρώματα»
Όσο για τον, προερχόμενο από το ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη, έχει γίνει πλέον ειδικός στα εσωκομματικά «μαχαιρώματα», στα οποία προχωρά κάθε φορά στην προσπάθειά του να διεκδικήσει χώρο στο βατήρα των δελφίνων. Και όλως τυχαίως τα «μαχαιρώματα» αυτά του κ. Γεωργιάδη έχουν πάντα στο στόχαστρο τον Νίκο Δένδια.
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, έκανε ολόκληρη ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προκειμένου να χτυπήσει τον κ. Δένδια με αφορμή την απουσία του τελευταίου από την επίσημη κομματική εκδήλωση για τα 52 χρόνια της ΝΔ, όπου βρισκόταν στη Βενετία για τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (ADRION Ιnitiative).
Ο κ. Γεωργιάδης θέλησε να πει ότι «αν και σε λίγο πετάω από Ρόδο για Κάλυμνο, διότι εκεί σήμερα θα κάνουμε κάτι το πραγματικά πρωτοποριακό, επέστρεψα χθες το απόγευμα στην Αθήνα για συνεορτάσω με όλους τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισες τα 52α γενέθλια της Παρατάξεώς μας».
Για να προσθέσει: «Απορώ με ορισμένους συναδέλφους μου που επέλεξαν να λείπουν από την χθεσινή μας εορτή, επειδή λέει είχαν άλλες Υπουργικές υποχρεώσεις….Και εγώ είχα αλλά γύρισα, διότι το καθήκον της ενότητας δεν λέγεται σε ομιλίες αλλά σφυρηλατείται στους κοινούς αγώνες και στην κοινή μας παρέα….».
Εκ των υστέρων βέβαια προσπάθησε να τα μαζέψει και να πει (OPEN) ότι έγραψε «κάτι γενικά», μην παραδεχόμενος ότι πήγαινε στον κ. Δένδια, αλλά το εσωκομματικό «μαχαίρωμα» σε βάρος του υπουργού Άμυνας είχε ήδη γίνει.
«Ρίζες»
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σταθερά εστιάζει στο DNA της παράταξης, στην ανάρτησή του για τα γενέθλια της ΝΔ έκανε λόγο για «μια παράταξη, λαϊκή πατριωτική, κοινωνική. Που ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και ποιους υπηρετεί: τον εργαζόμενο, την οικογένεια, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας», για να προσθέσει ότι «αυτές είναι και δικές μου ρίζες. Μέσα σε αυτή την παράταξη μεγάλωσα πολιτικά».
Διαχείριση των απουσιών
Την ίδια ώρα το μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις απουσίες όλων των πρώην προέδρων της ΝΔ από την επίσημη εορταστική εκδήλωση του κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι πέραν του Αντώνη Σαμαρά (ο οποίος έχει διαγραφεί με πρωθυπουργική απόφαση), ο Κώστας Καραμανλής εμμένει σταθερά στην απόφασή του να απουσιάζει από κάθε εκδήλωση που έχει κεντρικό πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη, ενώ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε απουσιάσει και πέρυσι από την αντίστοιχη κομματική εκδήλωση, μετά και τη φετινή του απουσία (αλλά και με άλλες κινήσεις) δείχνει διαρκώς την αποστασιοποίησή του από τη σημερινή ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη.
Το ανύπαρκτο ραντεβού
Στην προσπάθειά του, λοιπόν, να μειώσει τον αντίκτυπο αυτό, το Μαξίμου έφτασε στο σημείο να κάνει διαρροές που μιλούσαν για μια υποτιθέμενη συνάντηση σήμερα Παρασκευή του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αποστασιοποίησή του.
Αλλά βέβαια, όπως πληροφορείται το in, τέτοιο ραντεβού δεν υπάρχει και σίγουρα δεν υπάρχει για σήμερα. Μπορεί -λένε οι ίδιες πληροφορίες- ο κ. Μεϊμαράκης να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, αλλά όχι τώρα. Μπορεί η συνάντηση να γίνει όταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επιστρέψει στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, με την επιστροφή του να υπολογίζεται γύρω στις 20 Οκτωβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι αν είναι να γίνει, θα γίνει από τότε και μετά. Πολύ μακριά δηλαδή από μια ημερομηνία, την οποία το Μαξίμου θα προσπαθούσε να συνδέσει με την απουσία του από τα γενέθλια του κόμματος.
in.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





















































