Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 05:00 το πρωί της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Όπως αναφέρει το Σωματείο, τα αιτήματα του κλάδου παραμένουν χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση από το Υπουργείο Μεταφορών, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση. Οι επαγγελματίες του κλάδου κάνουν λόγο για συσσωρευμένα προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος και την καθημερινή τους λειτουργία.
Μεταξύ των βασικών αιτημάτων περιλαμβάνονται η υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από την 1η Ιανουαρίου 2026, οι υπέρογκες χρεώσεις στο P5 του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς και αλλαγές στο πλαίσιο που αφορά το ποινικό μητρώο. Παράλληλα, οι αυτοκινητιστές ζητούν μόνιμη διέλευση λεωφορειογραμμών από τις πιάτσες ΤΑΞΙ, άρση της τεκμαρτής φορολόγησης στο υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο και εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της υποκλοπής μεταφορικού έργου.
Στο πλαίσιο της απεργίας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση με τα ΤΑΞΙ στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης στην οδό Αντώνη Τρίτση, στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ (Παλατάκι). Θα ακολουθήσει πορεία προς το αεροδρόμιο και στη συνέχεια προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό «παρών», υπογραμμίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προώθηση και δικαίωση των αιτημάτων του κλάδου.
thestival.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις























































