Εντονη φημολογία για νέα «εμπλοκή» στην υπόθεση της πώλησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην εταιρεία ΟΝΕΧ, την οποία, ως όλα δείχνουν, στηρίζουν οι ΗΠΑ, αναπτύσσεται τελευταία.
Ενδεικτικό είναι δημοσίευμα της εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα», με τίτλο «ζητείται προμήθεια», στο οποίο αναφέρεται: «Και εκεί που όλα φαίνονταν δρομολογημένα για την υπόθεση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, να που ήρθε και σκάλωσε το πράγμα… Ποιος μπορεί να το ξεσκαλώσει; Μάλλον το υπουργείο Αμυνας με υποσχετικές νέων αναθέσεων! Κι’ αυτό διότι διεμήνυσαν οι Αμερικανοί της DFC, που θα χρηματοδοτήσουν την αναδιάρθρωση και αναγέννηση των ναυπηγείων υπό την ΟΝΕΧ, ότι θα δώσουν ευχαρίστως τα 297 εκατ. ευρώ για να καλύψουν κυρίως τα χρέη προς ΕΦΚΑ και Εφορία, όμως θα πρέπει να δώσει κάτι και το Ελληνικό Δημόσιο, πέραν των γραφειοκρατικών διευκολύνσεων».
Από την έντονη φημολογία και εάν ληφθούν υπόψιν οι «διαρροές» προς Μέσα Ενημέρωσης καθίσταται εμφανές ότι οι Αμερικανοί θέλουν να αποκτήσουν Ναυπηγεία στην Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως «παραγγελίες» και κομμάτι της πίτας των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Κάτι που φάνηκε και από την περίπτωση του σχεδιασμού για πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που, όπως είχε επισημάνει το Law and Order, ο διαγωνισμός του οδηγήθηκε σε «ναυάγιο».
Να σημειωθεί, επίσης, πως πρόσφατα εντύπωση προκάλεσε η ανάρτηση του υπουργού Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στο twitter, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα παραγγελθεί μια ακόμη πυραυλάκατος, κλάσης Ρουσσέν, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Η ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη, διότι αυτή η 8η πυραυλάκατος, η οποία μάλιστα θα φέρει την ονομασία «Γιαλοψός», αφιερωμένη στον ήρωα των Ιμίων, Έκτορα Γιαλοψό, δεν περιλαμβάνεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ. Κάτι που σημαίνει ότι ο υπουργός Αμυνας, είτε έκανε λάθος, είτε εσκεμμένα προέβη σε αυτή την ανακοίνωση. Κάτι που επίσης προκαλεί ερωτηματικά.
Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι, ενώ η κυβέρνηση, δια των αρμοδίων υπουργών της, διεκήρυττε ότι ουσιαστικά η υπόθεση Ναυπηγεία Ελευσίνας θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Φθινόπωρο του 2020, ακόμα και τώρα συνεχίζονται οι «διαρροές» για ολοένα νέα εμπόδια που παρουσιάζονται.
Να σημειωθεί πως, στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αμυνας εστίασε ιδιαίτερα στους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρούν οι διαδικασίες για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Κάτι που ερμηνεύθηκε ως έμμεση πλην σαφής αιχμή για τα αρμόδια υπουργεία.
Αντίθετα, προ μηνών, ο Ν. Παναγιωτόπουλος εμφανιζόταν άκρως αισιόδοξος για την προοπτική της εισόδου του αμερικανικού παράγοντα σε ελληνικά Ναυπηγεία, αφήνοντας μάλιστα σαφώς να φανεί ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να προσφέρει μεγάλες «δουλειές» στις ΗΠΑ, εφόσον αγοράσουν τα υπό πώληση ελληνικά Ναυπηγεία.
Ως γνωστόν, οι ΗΠΑ θέλουν να πουλήσουν το «αμερικανικό πλοίο» στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και, παίρνοντας ελληνικά Ναυπηγεία, να έχουν αποκτήσει προηγουμένως μεγάλο υποκατασκευαστικό κομμάτι. Οπως επίσης και κομμάτι της «πίτας» άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΠΝ.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις