Ένα νέο sms δημοσίευσε η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ, μετά τους διαλόγους μεταξύ αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και μελών κυκλωμάτων που περιγράφονται σε δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής».

Το μήνυμα περιλαμβάνεται σε δικογραφία για ανθρωποκτονία και για κρούσματα διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ. και έχει σταλεί από αξιωματικό προς έμπορο καυσίμων. Σε αυτό ο αστυνομικός ενημερώνει τον επιχειρηματία στις 18 Μαΐου 2022 για έλεγχο που θα πραγματοποιούσε η οικονομική αστυνομία την επομένη σε πρατήριο βενζίνης στη λεωφόρο Καβάλας.

Μάλιστα ένας από τους αξιωματικούς που εμφανίζεται στους επίμαχους διαλόγους να σχετίζεται με εμπόρους καυσίμων τοποθετήθηκε πρόσφατα στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς, χωρίς να προσδιορίζεται πώς προωθήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο. Υπήρχε μεγάλο δίκτυο συναλλαγών που εκτεινόταν σε πολλούς τομείς, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι διάλογοι – “φωτιά”

Φίλε μου ό,τι θέλεις για τα βενζινάδικα, εγώ και άμεσα…». Αυτή η διαβεβαίωση, την οποία έδωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε μέλος παράνομου κυκλώματος, είναι μόνο  ένα τμήμα από τους εκατοντάδες διαλόγους μεταξύ στελεχών των αστυνομικών αρχών και νονών της νύχτας, λαθρεμπόρων καυσίμων ή άλλων μελών του οργανωμένου εγκλήματος, τους οποίους δημοσίευσε «Το Βήμα της Κυριακής».

Διάλογος 1

  • Μέλος κυκλώματος:  Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς του υπουργείου;
  • Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Όχι φίλε μου. Εγώ και άμεσα.

Σκοπός του κυκλώματος ήταν, άλλοτε η αποτροπή ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας κατά της νοθείας καυσίμων, άλλοτε η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ακόμα και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με «μυημένους» στο κύκλωμα αστυνομικούς.

Διάλογος 2

  • Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλησπέρα κύριε Γ.
  • Νονός- Έμπορος καυσίμων:  Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωποι και πέρασε. Μπήκε. Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Οπότε έχουμε κι εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών, να είμαστε κομπλέ.

Οι προσπάθειες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με μυημένους ελεγκτές, φαίνεται πως απέδιδαν καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχτηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του.

SMS 1

Αύριο στις 8:30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας.

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του, ακόμη και στην ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπου φρόντιζαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους.

«Στελέχωσαν» ακόμη και την ΕΥΠ

Διάλογος 3

  • Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλημέρα
  • Νονός- Έμπορος καυσίμων: Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το 2018, με ονόματα ακόμα και κυβερνητικών στελεχών.

Διάλογος 4 (28/3/2018)

  • Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο Α.Τ. Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση.
  • Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα.

Σε άλλο μήνυμα προς έμπορο καυσίμων, διοικητής αστυνομικού τμήματος αναφέρεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

SMS 2  (10/6/2022)

«Ο μεγάλος με τον Οικονόμου δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ. τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα. Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά».

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις