Υποστηρίζει πως η νίκη του Ισραήλ είναι νίκη της Γαλλίας – «Πού ήταν οι ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης όταν εκατομμύρια δολοφονούνταν στη Συρία;»
Την ίδια ώρα, 2.500 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού τηλεοπτικού ομίλου TF1 για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις δηλώσεις του ηγέτη του Ισραήλ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε στη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης ότι, «η νίκη του Ισραήλ είναι νίκη της Γαλλίας» και εξήγησε τον συλλογισμό του: «Η νίκη μας είναι η νίκη του Ισραήλ ενάντια στον αντισημιτισμό, είναι η νίκη του ιουδαιο-χριστιανικού πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είναι η νίκη της Γαλλίας».
Ο ίδιος συνέκρινε επίσης την επιχείρηση στη Ράφα με την απόβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944. Ερωτηθείς σχετικά με το ένταλμα σύλληψης που πρότεινε σε βάρος του το διεθνές ποινικό δικαστήριο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι απολύτως ψευδές» να κατηγορείται το Ισραήλ για λιμοκτονία του άμαχου πληθυσμού.
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την διανομή των τροφίμων. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πυροδοτεί τις φλόγες του αντισημιτισμού», είπε ο Νετανιάχου. Από το Τελ Αβίβ όπου παραχώρησε τη συνέντευξη στο γαλλικό δίκτυο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους όσοι τάσσονται στο πλευρό των Παλαιστινίων.
«Πού ήταν οι ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης όταν εκατομμύρια δολοφονούνταν στη Συρία; Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Αλλά για τη Χαμάς, είναι μια στρατηγική. Τα μέλη της χρησιμοποιούν εν γνώσει τους τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Κάνουμε τα πάντα για να απομακρύνουμε τους αμάχους από τις εμπόλεμες ζώνες και η Χαμάς κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει και να ανοίξει πυρ εναντίον τους». Ο Νετανιάχου πρόσθεσε πάντως ότι οι απώλειες αμάχων και συμμάχων ήταν τραγικό λάθος.
Ερωτηθείς για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων υπέρ της Παλαιστίνης σε όλο τον κόσμο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε στο γαλλικό κανάλι LCI: «Πού ήταν όταν εκατομμύρια άνθρωποι δολοφονούνταν στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη; Εκείνη την ώρα δεν είπαν τίποτα. Tώρα βάζουν στο στόχαστρο τη δημοκρατία του Ισραήλ – επειδή οι Εβραίοι αμύνονται – και εκμεταλλεύονται το διεθνές δίκαιο».
«Ένα παλαιστινιακό κράτος θα ήταν τρομοκρατικό κράτος»
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης λέγοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα «ενθάρρυνε» τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.
«Οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Δύση από αυτό το κράτος… Είχατε επιθέσεις στη Νίκαια της Τουλούζης, τη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί. Αν δημιουργούσατε ένα τρομοκρατικό κράτος δίπλα σας, θα είχατε ακόμα ειρήνη;», αναρωτήθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Ένα (αναγνωρισμένο) παλαιστινιακό κράτος θα ήταν ένα τρομοκρατικό κράτος, ένα κράτος-μαριονέτα του Ιράν. Πρέπει να κάνουμε τρία πράγματα στη Γάζα: να νικήσουμε τη Χαμάς, να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει αποστρατιωτικοποίηση και αποριζοσπαστικοποίηση και να εδραιώσουμε την ειρήνη», είπε.
«Αν δώσετε τώρα στους Παλαιστινίους ένα κράτος, θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Θα χαιρόμουν να δω τη συμμετοχή μιας διεθνούς δύναμης στη Λωρίδα της Γάζας. Θέλουμε να δούμε μια δύναμη που θα αποτρέψει την επιστροφή της τρομοκρατίας. Αλλά προς το παρόν, δεν βλέπω κανέναν».
Αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την πιθανή αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, την κατάλληλη στιγμή, ο ηγέτης του Ισραήλ έσπευσε να επισημάνει: «Αν εξετάζαμε την ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους στα προάστια του Παρισιού, με χιλιάδες τρομοκράτες να θέλουν να καταστρέψουν την γαλλική πρωτεύουσαι και να σκοτώσουν Γάλλους, δεν θα το λέγατε αυτό».
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις