Πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν ακολουθήσει τον αντίστροφο «δρόμο» από τότε που συνήφθη ανακωχή μεταξύ των δύο κρατών, ωστόσο η αυτομόληση προς τον Βορρά είναι εξαιρετικά σπάνια
Στα χρόνια που ακολούθησαν την ανακωχή ανάμεσα στα δύο κράτη, οι συνθήκες καταπίεσης και φτώχειας που επικράτησαν στη Βόρεια Κορέα εξώθησαν πάνω από 30.000 ανθρώπους να «αποδράσουν» προς τη Νότια Κορέα, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο η αυτομόληση από την Νότια Κορέα προς τη Βόρεια είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια, και κάθε φορά προσελκύει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Συμβούλιου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, μετά τον εντοπισμό του ατόμου στην ανατολική πλευρά της αποστρατικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τα δύο κράτη το βράδυ της Κυριακής, διεξήχθη επιχείρηση αναζήτησης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
«Επιβεβαιώσαμε ότι το άτομο πέρασε τη γραμμή οριοθέτησης των συνόρων γύρω στις 22.40 και αυτομόλησε στον Βορρά», ανέφερε η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν το άτομο είναι ζωντανό ή νεκρό. Επίσης, επισημαίνεται ότι εστάλη ειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα μέσω στρατιωτικής γραμμής επικοινωνίας, ζητώντας την προστασία του ατόμου που παραβίασε τη νομοθεσία της χώρας του περνώντας τα σύνορα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της στις αρχές του 2020 εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανά τον πλανήτη. Μέχρι σήμερα ωστόσο, η Πιονγκγιανγκ δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία για το αν υπάρχουν κρούσματα στη χώρα και πόσα.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 ξέσπασε σάλος όταν Βορειοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο που είχε χαθεί στη θάλασσα. Η Πιονγκγιάνγκ επικαλέστηκε τους αυστηρούς κανόνες που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω Covid και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις