Ντροπή: Η κυβέρνηση αποχώρησε από το Φεστιβάλ Καλαμάτας γιατί υψώθηκε πανό κατά της αποφυλάκισης του βιαστή Δ.Λιγνάδη!

22

Στήριξη στον βιαστή ανηλίκων από Μενδώνη-Γιατρομανωλάκη – Οργή και στην Επίδαυρο

Κατάπτυστη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται η Λίνα Μενδώνη με αφορμή την αποχώρηση της από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα πριν βρεθεί αντιμέτωπη με πανό της βέλγικης καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom που έγραφε «οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή».

Να θυμίσουμε ότι η Λ.Μενδώνη είχε προσλάβει κατ’εξαίρεση τον Δ.Λιγνάδη ως διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο!

Το υπουργείο αναφέρει ότι συνειδητά αποχώρησε «για να μην νομιμοποιήσει…την εργαλειοποίηση του Πολιτισμου».

Υπενθυμίζεται ότι με την παράσταση Triptych ξεκίνησε στην Καλαμάτα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκε εκεί μαζί και ο gay -κατά δήλωσή του- υφυπουργός Πολιτισμού- Νίκος Γιατρομανωλάκης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν για τη δράση του καλλιτέχνη να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο και αποχώρησαν λίγα λεπτά πριν ανοίξει η αυλαία.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο επιβεβαιώνει τον λόγο που αποχώρησε πριν ξεκινήσει η παράσταση.

Ειδικότερα το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει: «Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι χορευτές στο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπό όρους αποφυλάκιση του γνωστού σκηνοθέτη, παρότι κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας που ανέγραφε στα αγγλικά «Rapists Must Be In Jail», δηλαδή, οι «βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή» (κάτω φωτογραφία από eleftheriaonline).

Τόσο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός, Νίκος Γιατρομανωλάκης, αποχώρησαν από το Μέγαρο Χορού, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like