Πιστός στον πρωθυπουργό του και στις κυβερνητικές εντολές περί περιορισμού των πολιτών στα σπίτια τους,  ο Υ.Π.τ.Π Μιχάλης Χρυσοχοίδης εφαρμόζει σκληρή πολιτική, με μηδενική ανοχή σε συγκεντρώσεις πολιτών, προσαγωγές και συλλήψεις όσων το τολμήσουν,  και επιβολή εξοντωτικών προστίμων για… «να μάθουν».

Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την επίθεση στο ΚΚΕ: Εφαρμόσαμε το νόμο, χρησιμοποίησαν παραπλανητικά SMS | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Ο ίδιος, αν και επί πολλά χρόνια υπουργός του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ,  που αποφάσισε να υπηρετήσει.  Εξάλλου πως θα γινόταν υπουργός σε κυβέρνηση της ΝΔ, αν δε δήλωνε πλήρη υποταγή;

 

Δικαίωμά του είναι να παίζει με τη δική του αξιοπρέπεια και αρχές,  εξαργυρώνοντας τις πολιτικές του θέσεις, για την υπουργική καρέκλα.

 

Δεν είναι όμως καθόλου δικαίωμά του να παίζει με τη νοημοσύνη μας, και πλέον το κάνει ξεδιάντροπα και ξεκάθαρα, εκμεταλλευόμενος το βήμα που του δίνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Όποιος όμως συνεντευξιάζεται συχνά, κινδυνεύει να εκτεθεί, και αυτό έπρεπε να το γνωρίζει καλά ο έμπειρος, απ όλες τις απόψεις υπουργός.

 

Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 13/11, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωνε: «Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια».

Πολυτεχνείο : Επεισόδια και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας - ΤΑ ΝΕΑ

Λίγες ημέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, εχθές 27/11, ο ίδιος υπουργός, δήλωσε: «Δεν μεταδίδεται έξω στην ατμόσφαιρα ο ιός. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους».

Άνδρες της αστυνομίας χωρίς μέτρα προστασίας

 

Ξεκάθαρα πλέον, εκτός από το θράσος του συγκεκριμένου υπουργού που μας κοροϊδεύει, η ίδια η κυβέρνηση με τις επαμφοτερίζουσες αυτές δηλώσεις του,  είναι ορατό πως παίζει επικίνδυνα με την υγεία των πολιτών, και με τις ίδιες τις ελευθερίες τους.

 

Ας θυμούνται στο Μαξίμου πως… “όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες”