Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου έκανε μια φωτογραφία που προκαλεί οργή και θλίψη, μέσα από το Θεαγένειο όπου ένας νεαρός άνδρας περίμενε να συνέλθει από μέθη,  ξαπλωμένος σε καρέκλες σε διάδρομο του νοσοκομείου. 

Το στιγμιότυπο δημοσίευσε ο ίδιος ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές, ο οποίος μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για την εικόνα κατάρρευσης, σημειώνοντας ότι τα διαβήματα των γιατρών απέβησαν άκαρπα: «Ζητούμε συγγνώμη από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Για την παραπάνω παρέμβαση όμως, ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος περηφανευόταν για τις απολύσεις ιατρικού προσωπικού και το κλείσιμο νοσοκομείων και πλέον προχωρά την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, επιτέθηκε στους ίδιους τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στον διευθυντή και δήλωσε ότι υπήρχαν άδεια κρεβάτια σε άλλον όροφο. Για το περιστατικό ανακοίνωσε ΕΔΕ, όπως έκανε γνωστό σε ανάρτησή του.

 

Την ίδια στιγμή, η διοικήτρια του Θεαγένειου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή σε ανακοίνωσή της, παραδέχεται ότι δεν υπάρχει χώρος ανάνηψης για το Γαστρεντερολογικό Ογκολογικό Τμήμα, στον 4ο όροφο, ενώ επιχειρεί να δώσει εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες ωστόσο δεν είναι πάντα εφικτές. Μάλιστα, σημειώνει ότι έχει μπει και… φορείο στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοικήτριας του Θεαγενείου

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε αποδέκτες μιας εικόνας, η οποία κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ασθενούς του Γαστρεντερολογικού Ογκολογικού Τμήματος, ο οποίος δεν είχε – σύμφωνα με στιγμιότυπο – την αρμόζουσα περίθαλψη μετά από ενδοσκοπικό έλεγχο. Τα γεγονότα τα οποία οφείλω να παραθέσω, έχουν ως ακολούθως:

Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.

Ως χώρος ανάνηψης μετά από ενδοσκοπική εξέταση, δύναται να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα, όπερ και συμβαίνει τα τελευταία έτη.

Στον 4ο όροφο επίσης, βρίσκεται η Καρδιολογική Μονάδα του Θεαγενείου, η οποία μπορεί να προσφέρει άμεσα, πλήρη και επείγουσα ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης.

Σε επείγουσες περιπτώσεις επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανάνηψης και η αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο εντός του Αναισθησιολογικού Τμήματος. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο).

Επίσης στη Β’ αίθουσα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, τοποθετήθηκε φορείο-κλίνη, δίπλα στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου για τη βραχεία κατάκλιση ασθενών.

Το Νοσοκομείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά όρια των επιλογών του στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, να παρέχει προϋποθέσεις και συνθήκες ασφαλείας για τους ασθενείς του».

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις