Δεν θα θρηνούσαμε 57 νεκρούς αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717
Βέβαιος ότι θα είχε αποφευχθεί η σύγκρουση των τρένων που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι στα Τέμπη, αν είχε ολοκληρωθεί η «Σύμβαση 717» εμφανίζεται ο ανακριτής Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος.
Ουσιαστικά, ο ανακριτής «καίει» την κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος ισχυρίστηκε ψευδώς στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι δεν είχε λάβει καμία προειδοποίηση για τους κινδύνους στον σιδηροδρομικό δίκτυο και ότι κανένα σύστημα ασφαλείας δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247.gr, ο ανακριτής Λάρισας Σωτήρης Μπακαΐμης ζητά συσχετισμό της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την έρευνα που διενεργεί στη Λάρισα. Υπενθυμίζεται ότι από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ζητηθεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε 23 πρόσωπα για τη Σύμβαση 717, για την οποία είχαν διατεθεί αρκετά χρήματα, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Θα είχε αποφευχθεί η σύγκρουση αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας
Ο ανακριτής Λάρισας σημειώνει: «Το αντικειμενικό υπόβαθρο των ως άνω αξιόποινων πράξεων της δίωξης του Ευρωπαίου Εισαγγελέα και των αποδεικτικών στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από αυτόν, θεμελιώνουν αποδεικτικά το κίνητρο και τον αναγκαίο αιτιώδη σύνδεσμο για τις ερευνώμενες από εμάς πράξεις».
Σύμφωνα με το έγγραφο: «Οι πολυετείς παρατάσεις στην ολοκλήρωση του έργου της Σύμβασης 717/14, μετά από σχετικά αιτήματα στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ […] συνδέονται άμεσα αιτιωδώς με την επέλευση του δυστυχήματος, αφού εάν η Σύμβαση 717/14 είχε εγκαίρως και στα αρχικά συμβατικά πλαίσια ολοκληρωθεί και είχαν παραδοθεί και λειτουργούσαν τα σχετικά συστήματα ασφαλείας-ελέγχου της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, θα αποφευγόταν μετά βεβαιότητας η επέλευση του δυστυχήματος, λόγω της επέμβασης-επενέργειας στη σιδηροδρομική κυκλοφορία των συστημάτων αυτών κατά τη λειτουργίας τους».
Όπως τονίζει ο εφέτης ανακριτής: «Η έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση της υποδομής, σε συνδυασμό με τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα, το οποίο ανέκαθεν προβλημάτιζε τους εργαζομένους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών».
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις