Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ καλεί να επιλύονται «ειρηνικά» οι πολιτικές διαφωνίες – Ανησυχία στο Τόκιο για τις εξελίξεις στη Σεούλ
«Συνεχίζουμε να αναμένουμε οι πολιτικές διαφωνίες να επιλύονται ειρηνικά και με σεβασμό του κράτους δικαίου», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του, αφού ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού νόμου που επέβαλε μερικές ώρες νωρίτερα κατηγορώντας την αντιπολίτευση, κυρίαρχη στο κοινοβούλιο, πως πρόσκειται «στη Βόρεια Κορέα» και ότι είναι «εχθρική προς το κράτος».
Η Ιαπωνία παρακολουθεί την κατάσταση «με εξαιρετική ανησυχία»
Το Τόκιο παρακολουθεί την ταχύτατα εξελισσόμενη πολιτική κατάσταση στη Σεούλ με «εξαιρετική και σοβαρή ανησυχία», τόνισε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ο Σιγκέρου Ισίμπα, μετά την επιβολή —και μερικές ώρες αργότερα την άρση— στρατιωτικού νόμου με απόφαση του Νοτιοκορεάτη προέδρου Γιουν Σοκ-γελ.
Ο Ισίμπα, ο οποίος εκφράστηκε ενώπιον δημοσιογράφων, διαβεβαίωσε εξάλλου πως δεν έχει λάβει γνώση «καμιάς πληροφορίας που να κάνει λόγο για Ιάπωνες υπηκόους τραυματίες» στη Νότια Κορέα.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις