⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΟ 18χρονος ύποπτος φορούσε μαύρα ρούχα, γερμανικό κράνος του Β’ ΠΠ και μάσκα στο πρόσωπό του αντιγράφοντας τον δράστη της επίθεσης του 2015 στο Τρολχάταν της Σουηδίας.
Ένα άτομο (χωρίς επίσημη αναφορά σε φύλο, αλλά με τις διαρροές να κάνουν λόγο για μαθήτρια ή δασκάλα) έχασε τη ζωή του και τρία ανήλικα άτομα τραυματίστηκαν μετά την επίθεση στο σχολείο Brinell στην πόλη Φαγκέρστα. Δύο από αυτά έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Ένας 18χρονος άνδρας είναι ύποπτος για την επίθεση. Οπλισμένος με σπαθί, φέρεται να εισέβαλε στο σχολείο όπου ήταν μαθητής και επιτέθηκε, σύμφωνα με την Aftonbladet. Δέκα περίπου λεπτά μετά την επίθεση η αστυνομία τον πυροβόλησε στο πόδι και τον συνέλαβε.
Ο άνδρας ήταν γνωστός στην αστυνομία. Έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για επίθεση σε άλλο σχολείο και αρχικά είχε καταδικαστεί για φυλάκιση σε φυλακές ανηλίκων, ποινή που μετατράπηκε σε κοινωφελή εργασία 25 ημερών.
Φέρεται να αντέγραψε τον δολοφόνο του Τρολχάταν
Τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ της Σουηδίας έρχονται στο φως νέες λεπτομέρειες για το πώς διαπράχθηκε το έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonbladet και άλλων μέσων, ο ύποπτος δράστης της Φαγκέρστα ήταν ντυμένος σαν τον Άντνον Λούντιν Πέτερσον, ο οποίος δολοφόνησε τρία άτομα στην επίθεση σε σχολείο στην πόλη Τρολχάταν (σ.σ. Trollhattan) το 2015. Φορούσε μαύρα ρούχα, κράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μάσκα που κάλυπτε το πρόσωπό του.
Επίσης είχε αναφορές στον Μπρέιβικ και άλλους κατά συρροήν ακροδεξιούς δολοφόνους κυρίως από τη Σκανδιναβία, όπως πιστοποιεί και η La Repubblica.

Η φωτογραφία του δράστη του εγκλήματος του 2015, που φέρεται να αντέγραψε ο δράστης της φετινής επίθεσης.
Λίγο μετά την επίθεση, εικόνες ενός σπαθιού άρχισαν να διαδίδονται από έναν λογαριασμό στο Tiktok, τον οποίο φέρεται να ερευνά η αστυνομία παρότι ο λογαριασμός έπεσε. Φέρεται να υπάρχουν σημεία από την επίθεση.
«Ήσυχος και ντροπαλός με ενδιαφέρον για τη βία»
Όταν η αστυνομία έλεγξε το τηλέφωνο του ύποπτου δράστη, βρήκε την ίδια φωτογραφία με το σπαθί όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Aftonbladet. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ύποπτος λέγεται επίσης ότι βιντεοσκόπησε το έγκλημα. «Η ταινία θα έχει διάρκεια περίπου 30 λεπτά», λέει μια πηγή.

Η φωτογραφία του σπαθιού που φέρεται να ανέβηκε από λογαριασμό που σχετίζεται με τον δράστη.
Έτερη σουηδική ιστοσελίδα, η Expressen, περιέγραψε τον δράστη μέσα από μαρτυρίες ατόμων που τον γνώριζαν, ως «ήσυχο και ντροπαλό με ενδιαφέρον για τη βία». Η Expressen επιβεβαιώνει την βίαιη επίθεση σε μαθητή εντός σχολικού περιβάλλοντος. Συμμαθητής του, είπε για αυτόν πως «ήταν λίγο ύποπτος. Λίγο περίεργος. Έκανε παρέα με ανθρώπους που ήταν περίπου τέσσερα χρόνια νεότεροι».
Ένα άλλο άτομο τον περιγράφει ως «θύμα εκφοβισμού και απόκληρο», αλλά επίσης «επιθετικό και δυσάρεστο». Σουηδικά ΜΜΕ αναφέρουν τον ενδιαφέρον και την στήριξη του δράστη για τα κόμματα AfS (Alternative for Sweden) και το τοπικό κόμμα Orebro Party -OP. Τόσο η Εναλλακτική για την Σουηδία, όσο και το κόμμα του Oρερμπρό ανήκουν στην ακροδεξιά, όμως το OP θεωρείται περισσότερο λαϊκιστικό κόμμα της ακροδεξιάς, παρά εξτρεμιστικό.
Στο Oρερμπρό είχε γίνει η αιματηρή επίθεση του 2025 με 10 νεκρούς.
in.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




















































