Μοιράσου το άρθρο

Το Μαξίμου (εκτός τόπου) καλλιεργεί φρούδες προσδοκίες ότι «θα τα βρουν αναίμακτα»

Μια ολιγόλεπτη συνομιλία στο πόδι για το είδος του καφέ μεταξύ Δένδια – Τσαβούσογλου και μια ομοίως ολιγόλεπτη συνομιλία του ποδαριού, στον διάδρομο μεταξύ των ΥΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, κρίθηκαν αρκετά από τα φερέφωνα της κυβέρνησης για να πληροφορήσουν την κοινή γνώμη ότι «αλλάζει τι κλίμα» ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, με τον Ερντογάν να κατεβάζει τους τόνους διότι «δέχεται πιέσεις».

Αυτή η εικόνα που επιχειρείται να καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη είναι πλασματική, ψευδής και εξόχως επικίνδυνη για το εθνικό συμφέρον, διότι δίνει τροφή σε φρούδες προσδοκίες ότι Αθήνα και Άγκυρα, τελικώς, «θα τα βρουν αναίμακτα» και θα ησυχάσει η περιοχή. Ένα σενάριο, δηλαδή, για το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να κάνει και καθημερινό τάμα εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Η πραγματικότητα, όμως, ακολουθεί άλλη πλέον δύσβατη πορεία, καθώς ο Ερντογάν μόλις τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψε διάταγμα που αποδεσμεύει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επεμβαίνουν «στην κυριαρχία ξένων εδαφών». Το διάταγμα αυτό μπορεί να βγήκε με αφορμή τη Συρία, αλλά δεν υπάρχει περιορισμός χρήσης του σε άλλα «ξένα εδάφη». Με άλλα λόγια, ο Ερντογάν αποδεσμεύει τους κανόνες εμπλοκής, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στο κόκκινο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε «τυχαίου ατυχήματος».

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις