«Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια» που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

Για να το μεταφράσουμε στη θέση της «κρεμάστρας» βάλτε τα τηλεοπτικά κανάλια, στους «καπεταναίους» τους κανονικούς καναλάρχες και στη θέση που περισσεύει κάποιους επιτήδειους που τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται ως «παίκτες» και «παράγοντες» της τηλεόρασης (και όχι μόνο).

Ένας λοιπόν απ’ αυτή την κατηγορία που ουδείς γνωρίζει πως προέκυψε κι αν έχει λεφτά πραγματικά ή πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες ενδιαφέρεται απ’ ότι διαδίδει για την «Έβδομη Σφραγίδα». Καμμιά σχέση με τον Μπέργκμαν και την κλασική επιτυχία του, απλώς το βάλαμε για να δείξουμε ότι εκτός από πληροφόρηση διαθέτουμε και « υψηλή κουλτούρα».

Η «Έβδομη Σφραγίδα» στην περίπτωσή μας είναι η έβδομη τηλεοπτική άδεια, η οποία παραμένει ορφανή και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα την κάνει.

Ο επίδοξος καναλάρχης (λέμε τώρα…) διαδίδει αριστερά και δεξιά ότι διαθέτει ένα «υπερόπλο» για να κερδίσει τη μάχη. Ότι είναι φίλος με πρόσωπο που ανήκει στο στενό (πιο στενό δεν γίνεται…) περιβάλλον του πρωθυπουργού. Μάλιστα για να εντυπωσιάσει κάποιους καλογυμνασμένους νεαρούς και τις ευειδείς τηλεπερσόνες που συνήθως κουβαλάει μαζί του διαφημίζει ότι μιλάει τουλάχιστον 3-4 φορές την ημέρα στο τηλέφωνο με τη «στενή επαφή» του. Και ότι την έβδομη άδεια την έχει περίπου στο τσεπάκι. Που κάποιοι άσπονδοι φίλοι του ισχυρίζονται ότι συνήθως είναι άδειο.

Τι ισχύει απ’ όλα αυτά και τι όχι, ο Θεός και η ψυχή του. Επειδή όμως όλα τα έχουμε δει τελευταία, δεν κάνουμε και όρκο ότι όλα είναι αποκυήματα της φαντασίας του.

ieidiseis.gr