Νέα χτυπήματα φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποτυχία;  να σκοτώσουν τον 42χρονο στα Λιόσια.

Στην εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας τόσο καταστημάτων όσο και διαχείρισης της κυκλοφορίας,  αναζητούν οι αστυνομικοί του ελληνικού FBI την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της επίθεσης με Kalasnikov στον 42χρονο Γιάννη Λάλα στα Άνω Λιόσια.

Αυτό ήταν το 36ο συμβόλαιο θανάτου των τελευταίων 8 ετών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εντολέας της επίθεσης και οι φυσικοί αυτουργοί δεν κατάφεραν το σκοπό τους, καθώς ο 42χρονος σώθηκε επειδή ήταν σε κίνηση,  αλλά και χάρη στον τρόπο δράσης των εκτελεστών, και τη θωράκιση της παλιάς Mercedes του η οποία άντεξε.

 

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη συλλέξει όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας γύρω από την περιοχή όπου έλαβε χώρα η ενέδρα, ωστόσο θα ανοίξουν την ακτίνα της έρευνας, προκειμένου να «χαρτογραφήσουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής που ακολούθησαν οι ένοπλοι με τη μοτοσικλέτα τους. Έχει αποδειχθεί από υποθέσεις του παρελθόντος ότι η συγκεκριμένη ερευνητική μέθοδος μπορεί να φαίνεται απλή, εντούτοις υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες φάνηκε πολύτιμη για τη σύλληψη των δραστών.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στο «ποιος και γιατί», προκειμένου να προλάβουν τυχόν νέο αιματοκύλισμα. Αστυνομικές πηγές λένε χαρακτηριστικά ότι «η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν ο ηθικός αυτουργός δεν τα καταφέρει μία φορά, μπορεί να επανέλθει σε ανύποπτο χρόνο για να ολοκληρώσει αυτό που… ξεκίνησε. Το ότι δεν πέτυχαν το σκοπό τους δεν σημαίνει ότι η απειλή έπαψε να υφίσταται…».

Οι κάλυκες που συνελέγησαν, εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αν και οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για «καθαρά» όπλα, τα οποία μπορεί ήδη να έχουν εξαφανιστεί (είτε στον πάτο της θάλασσας είτε με άλλον τρόπο). Παράλληλα, ήδη γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο των ειδικών υπηρεσιών εντός και εκτός φυλακών, για το ποιοι μπορεί να είναι οι ηθικοί και φυσικού αυτουργοί.

 

Μήπως τελικά ήθελε και αυτόν να τον σκοτώσει ο… Έντικ;

Μήπως από συνεργάτη του Εντικ, σύμφωνα με τις αρχές, ήθελε να τον βγάλει και αυτόν από την μέση για λόγους που ενδεχομένως θα μάθουμε σε 2-3 χρόνια;

Μήπως στην αστυνομία γνωρίζουν κάτι και περιμένουν να το αποκαλύψουν σε κάποια δεδομένη στιγμή ή μήπως, το «φάντασμα του Έντικ» δεν πουλάει πλέον, οπότε πρέπει να γίνει πραγματική έρευνα για να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός της εντολής εκτέλεσης του 42χρονου στα Άνω Λιόσια το βράδυ της περασμένης Παρασκευής;

 

Μεγάλος αριθμός ανεξιχνίαστων εκτελέσεων

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ., είναι η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανεξιχνίαστων εκτελέσεων τα τελευταία έτη. Και αυτό διότι φαίνεται ότι ο κύκλος αίματος δεν λέει να κλείσει.

 

Η αλλαγή δόγματος στελεχών της ΕΛ.ΑΣ

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται να αλλάζουν δόγμα και από εκεί που επέμεναν σε “εισαγόμενους εκτελεστές” που χτυπούν και φεύγουν στο εξωτερικό,  τώρα  αναφέρουν επιτέλους,  ότι στην Αττική υπάρχουν «επαγγελματίες» εκτελεστές, οι οποίοι διαθέτουν την επιχειρησιακή ικανότητα να «χτυπούν» ακόμα και σε ώρες αιχμής εντός αστικού ιστού, και μάλιστα σε κεντρικά σημεία, χωρίς να συλλαμβάνονται. Εκτιμάται ότι πρόκειται για άτομα που δρουν κατ’ εντολή άλλων, και αμείβονται για την κάθε ένοπλη επίθεση που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν. Όσο πιο δύσκολος είναι ο στόχος τους τόσο πιο ακριβό είναι το «συμβόλαιο». Οπότε βλέπουμε πως υπάρχει και αλλαγή του δόγματος περί “εισαγόμενων εκτελεστών”, που διέρρεαν ως τώρα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εκτελέσεις που έχουν προκαλέσει αναταράξεις στον κόσμο της νύχτας, και έχουν ανοίξει νέα μέτωπα μεταξύ αντίπαλων ομάδων που ακόμα βρίσκονται σε πόλεμο για την επικυριαρχία στο οργανωμένο έγκλημα»

 

Η εκτέλεση Μάλαμα – Ποιος κερδίζει από τις εκτελέσεις των νονών

Η  “απώλεια” Μάλαμα δημιούργησε τεκτονικές αντιδράσεις,  αφού “χάθηκε ο έλεγχος του χρήματος” που διακινούταν προς… πολλά επίπεδα.

Βρισκόμαστε λοιπόν εμπρός σε διαμάχη μεταξύ νονών για τον έλεγχο της προστασίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ή “κάτι άλλο” που συμπεριλαμβάνει εκτελέσεις των επικρατέστερων, με σκοπό την πλήρη επικυριαρχία στο χρήμα που διακινείται για την προστασία οίκων ανοχής, ινστιτούτα μασάζ, λαθραία καύσιμα, λαθραία τσιγάρα, όπλα και ναρκωτικά; Και εάν ισχύει αυτός ο συλλογισμός,  ποιος κερδίζει από όλο αυτό το σκηνικό,  το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών, που βλέπουν τις σφαίρες να περνούν δίπλα τους;

Οψόμεθα…

Στέφανος Παπαδόπουλος

Eurokinissi | Σωτήρης Δημητρόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις