Ο λόγος που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν (σχετικά) «σιωπηλός» στην Αθήνα είναι ότι έχει ήδη πάρει αυτά που θέλει

110

Oι Τούρκοι «κάρφωσαν» την κυβέρνηση: «Από καιρό είχαμε συμφωνήσει για την βίζα» – Τι άλλο έχει αποφασιστεί;

Το γεγονός ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν απάντησε στην διευκρίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η μουσουλμανική μειονότητα είναι μόνο θρησκευτική με βάση την Συνθήκη της Λοζάνης και τίποτε άλλο, δημιούργησε υποψίες, γιατί ο Τούρκος πρόεδρος είναι κάποιος όποιος δε φοβάται ποτέ να πει αυτά που θέλει.

Ακόμα και μπροστά σε ηγέτες θεωρούμενων ισχυρών χωρών, είπε πράγματα που άλλοι φοβούνται να εκστομίσουν.

Αν όμως είχε πάρει εκ των προτέρων τις συμφωνίες που θέλει τότε απλούστατα δεν είχε και κανένα λόγο να πει «καμιά κουβέντα παραπάνω».

Επικοινωνιακά δόθηκε η εικόνα που ήθελε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός είναι στιβαρός και δυνατός απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, και πως ότι συμφωνηθεί θα είναι αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης που υποτίθεται θα προστατεύει τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.

Εδώ και αρκετό καιρό η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει για την παραχώρηση βίζας σε Τούρκους πολίτες όπως αποκάλυψε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί.

To ερώτημα που τίθεται είναι: Πόσα άλλα πράγματα έχουν ήδη συμφωνηθεί πίσω από τις «κουρτίνες» και απλώς θα γίνει η επίσημη ανακοίνωσή τους στον «κατάλληλο» χρόνο;

Μην ξεχνάμε πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το επόμενο βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

Μήπως αυτός ο «καθορισμός» έχει ήδη συμφωνηθεί και απλώς θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω;

Η δήλωση του Τούρκου εκπροσώπου είχε ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου μας στην Αθήνα, οι ελληνικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε την εφαρμογή θεώρησης μίας εισόδου με ισχύ επτά ημερών στην πύλη για τουριστικές επισκέψεις των πολιτών μας στα δέκα ελληνικά νησιά και ότι ετοιμάζεται ένας σχετικός κανονισμός.

Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της εφαρμογής.

Εδώ και κάποιο διάστημα γίνονταν προετοιμασίες για αυτό.

Οι συνομιλίες μας με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, προκειμένου να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές, όπως ο τελωνειακός και διαβατηριακός έλεγχος στα νησιά που θα συμπεριληφθούν στην εφαρμογή, με στόχο οι πολίτες μας να μην αντιμετωπίσουν δυσκολίες κατά την είσοδο και την έξοδο από τα νησιά».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like