Για επικοινωνιακό ντεκόρ στις εμφανίσεις του, φαίνεται σαν να θέλει τους στρατιωτικούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, ακόμα και σε εμφανίσεις του σε συνέδρια που ουδεμία σχέση έχουν με διοργανώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και σε ομιλίες του, μοιάζει να χρησιμοποιεί σαν… ντεκόρ του στρατιωτικούς.

Τελευταία ενδεικτική περίπτωση η παρουσία του, στις 16 Οκτωβρίου 2023, στις εργασίες του ΕλληνοΒρετανικού Συμποσίου 2023, με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Βιωσιμότητα στην Ευρώπη», στο Λονδίνο (!), όπου το άνοιγμα της εκδήλωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας της Βρετανίας, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ασφάλεια, το Κλίμα και το Περιβάλλον, Graham Stuart.

Και εκεί, πίσω του,ο Ν. Δένδιας έβαλε να στέκεται ένας στρατιωτικός. Προς τι όλα αυτά σε ένα συνέδριο για ενεργειακά θέματα; Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστό ότι στρατιωτικοί στέκονται παρά τον υπουργό Άμυνας ή άλλον κυβερνητικό παράγοντα, βάσει του πρωτοκόλλου που επιβάλλεται σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, εθνικές εορτές, κ.λπ.. Όχι για ψύλλου πήδημα, επειδή το επιθυμεί ο υπουργός για να δώσει μια άλλη… πινελιά στο επικοινωνιακό προφίλ του.

Η περίπτωση στο Λονδίνο (!) δεν είναι η μοναδική. Μόλις λίγο καιρό πριν, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, και πάλι πίσω από τον Ν. Δένδια στεκόταν στρατιωτικός. Που; Στο Gala Dinner (!) με θέμα «The Outlook For Europe», στο πλαίσιο του «Economist Third Thessaloniki Metropolitan Summit». Δηλαδή, στο γκαλά μετά γεύματος, μεταξύ τυρού και αχλαδιού, σε μια διοργάνωση του Economist, στην οποία ουδεμία ανάγκη υπήρχε να δοθεί μια… στρατιωτική εσάνς, ο υπουργός Άμυνας ήθελε δίπλα του έναν στρατιωτικό.

Διαγγέλματα με ντεκόρ στρατιωτικούς!

Με την υπουργοποίηση Δένδια στο Άμυνας, ο ίδιος εφάρμοσε μια νέα πρακτική. Αυτή των «διαγγελμάτων». Συνήθως μετά από φιάσκα τύπου Αγχιάλου, κ.ο.κ. Και βέβαια, συνήθως, στο πλάι του, ανάλογα με τα θέματα, βάζει να στέκονται αρχηγοί (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ) και άλλοι στρατιωτικοί. Και ναι μεν, σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ως ένα βαθμό ανεκτό αυτό το «ντεκόρ», αλλά είναι παντελώς αδικαιολόγητο σε κοσμικές εκδηλώσεις και άλλες διοργανώσεις να τοποθετεί πίσω του στρατιωτικούς. Εκτός κι’ εάν, πέραν του «καλλωπισμού» του επικοινωνιακού προφίλ του, θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στην ηγεσία των ΕΔ!

Ο υπουργός Άμυνας, πάντως, τους εκπροσώπους του Τύπου τους αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Για συνεντεύξεις Τύπου και ενημερώσεις, ούτε λόγος. Τα ίδια, δηλαδή, που έκανε επί τέσσερα χρόνια που ήταν υπουργός Εξωτερικών, οπότε ζήτημα είναι να προέβη σε δύο συναντήσεις – ενημερώσεις με δημοσιογράφους. Κατά τα λοιπά, ωστόσο, αρέσκεται σε διαρροές σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ και σε συνεντεύξεις του στα ίδια. Ακριβώς, όπως και όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Με αφορμή την τελευταία επίσκεψή του στη Βρετανία, να σημειωθεί ότι ο Ν. Δένδιας παρουσιάζει μια πρωτοφανή ροπή στο να πηγαινοέρχεται εκεί. Αυτό έκανε όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, οπότε είχε μετατρέψει το Αθήνα – Λονδίνο σε Πατήσια – Παγκράτι, συχνά δίχως κανένα νόημα και ουσία, όσο και τώρα ως υπουργός Άμυνας. Γιατί, άραγε τέτοια «αγάπη» προς την βρετανική πρωτεύουσα; Η τελευταία επίσκεψη στο Λονδίνο, με το επιχείρημα της συνάντησης με τον νέο υπουργό Αμυνας της Βρετανίας (εκεί, τελικά, αλλάζουν υπουργοί αι κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα), Grant Shapps, είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, από τη στιγμή της υπουργοποίησης Δένδια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Λονδίνο και το συνέδριο μετέβη, όπως είπε ο ίδιος, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο υπουργείο, εκτός των άλλων, είναι επιφορτισμένο με τα πάρε – δώσε της κυβέρνησης με τον εφοπλιστικό παράγοντα. Μάλιστα, πρόσφατα ο Χ. Στυλιανίδης διαφήμιζε το… ύψιστο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον εφοπλιστικό κόσμο, αναρτώντας στα social media συνάντηση με Ελβετό μεγαλοτραπεζίτη Τώρα, τι σχέση έχει η Ελβετία με τον εφοπλισμό; Ε, δεν θέλει και πολύ ψάξιμο!

 

antitheto.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις