Ισπανία: Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας

Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ καταγγέλλει την ισραηλινή «εισβολή» στον Λίβανο

⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

«Είναι σαφές ότι υπάρχει εισβολή από τρίτη χώρα σε ένα κυρίαρχο κράτος όπως ο Λίβανος και, ως εκ τούτου, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη», δήλωσε ο Σάντσεθ στη Βουλή.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο ως «εισβολή», τονίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να «μείνει αδιάφορη» μπροστά σε αυτή την κατάσταση, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την «έλλειψη συμφωνίας» εντός της ΕΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Καταγγείλαμε (αυτή την κατάσταση) στην Ουκρανία, την καταγγείλαμε επίσης στη Γάζα και, από τώρα, καταγγέλλουμε επίσης την εισβολή στον Λίβανο», δήλωσε ο Σάντσεθ, επιδεικνύοντας έτσι διπλωματική συνέπεια.

Ο Σάντσεθ, ο οποίος ασκεί κριτική στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε επίσης τη λύπη του «για την έλλειψη συμφωνίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Λυπάμαι γιατί πιστεύω ότι σε αυτά τα θέματα, δεν πρέπει να είμαστε συνεπείς με τη θέση μας, αλλά συνεπείς με την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», είπε.

Real.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις