Ο νεος προεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του μόλις ξεκινήσουν οι συνομιλίες – «Κάθε πλευρά θα πρέπει να παραχωρήσει κάτι», δήλωσε ο νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «θέλει να κλειστεί συμφωνία. Δεν ξέρω αν ο Πούτιν το θέλει, ίσως όχι. (Αλλά) πρέπει να το κάνει. Πιστεύω πως οδεύει να καταστρέψει τη Ρωσία αρνούμενος να κλείσει συμφωνία», είπε ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο καθώς υπέγραφε σειρά διαφόρων εκτελεστικών προεδρικών διαταγμάτων.
Παράλληλα ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις ξεκινήσουν οι συνομιλίες, μια διαδικασία που, όπως είπε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αφού δήλωσε ως υποψήφιος ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εντός 24 ωρών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Τραμπ σημείωσε ότι έχει ακόμη μισή ημέρα για να επιτύχει τον στόχο αυτό.
“Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε το συντομότερο δυνατό. Ξέρετε, ο πόλεμος με την Ουκρανία και τη Ρωσία δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε ξεκινήσει», τόνισε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.
Ο εκλεκτός του Τραμπ για το υπουργείο Εξωτερικών, ο Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι δεν μπορεί να θέσει χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι κάθε πλευρά θα πρέπει να παραχωρήσει «κάτι», ως φυσικό μέρος της επίλυσης οποιασδήποτε σύγκρουσης – αναγνωρίζοντας παράλληλα τη Ρωσία ως «τον επιτιθέμενο».
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις