Ο Πούτιν δήλωσε πως εάν η Ουάσιγκτον προμήθευε με πυραύλους Τόμαχοκ το Κίεβο οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις θα καταστρέφονταν
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον να πουλήσει Τόμαχοκ σε ευρωπαϊκά κράτη, ώστε αυτά κατόπιν να τους διαθέσουν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του.
Τα όπλα του τύπου έχουν δραστικό βεληνεκές τουλάχιστον 2.500 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει ότι η Μόσχα θα βρισκόταν εντός εμβέλειας αν τα αποκτούσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε προχθές Κυριακή πως εάν η Ουάσιγκτον προμήθευε πυραύλους Τόμαχοκ στην Ουκρανία, ώστε να προχωρήσει σε πλήγματα βαθιά στην επικράτεια της χώρας του, οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις θα καταστρέφονταν.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο αν έχει αποφασίσει σχετικά με την προμήθεια τέτοιων πυραύλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ο 79χρονος ρεπουμπλικάνος δεν το απέκλεισε, είπε πως έχει «περίπου» λάβει «απόφαση» για το ζήτημα.
«Νομίζω πως θα ήθελα να ξέρω τι θα κάνουν με αυτούς. Πού θα τους στείλουν; Υποθέτω πως θα έπρεπε να θέσω αυτό το ερώτημα. Θα έθετα μερικά ερωτήματα. Δεν επιδιώκω να κλιμακωθεί αυτός ο πόλεμος», είπε.
‘I’m not looking to see escalation’ – Trump has ‘made a decision’ over Tomahawk missiles for Ukraine, seeks answers on proposed use pic.twitter.com/mXvb9hjuk8
— Viory Video (@vioryvideo) October 6, 2025
Δεν υπήρξε απάντηση άμεσα από τη ρωσική ούτε από την ουκρανική προεδρία όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε σχόλιο για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



















































