Μοιράσου το άρθρο

Αυτή ήταν η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φροντίδα στους Delivery, ΜΑΠ, ασφάλιση,  κλπ… κλπ

 

Μπορεί να είναι στιγμιότυπο οθόνης κείμενο που λέει "Prime Minister GR @PrimeministerGR Προβλέπεται φροντίδα για εργαζόμενους σε υπηρεσίες που παρέχονται από ψηφιακές πλατφόρμες. Στο εξής, τα αυτοαπασχολούμενα παιδιά των delivery και courier θα έχουν προστατευτικά κράνη και οχήματα μετακίνησης από τις εταιρίες τους, ασφάλιση και συνδικαλιστική εκπροσώπηση #ΒουλÎ" από το Twitter

 

27 Απριλίου ο νέος τότε “εργατοπατέρας” υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, που δεν έχει εργαστεί ούτε μία ημέρα στη ζωή του ,   δέχθηκε στο γραφείο του το συνδικαλιστικό φορέα των διανομέων (Delivery),  για… να εξετάσει τα προβλήματα του κλάδου.

Και να οι φωτογραφίες και να οι δηλώσεις του…υπουργού

Συνάντηση Χατζηδάκη με διανομείς για τα προβλήματα του κλάδου του delivery

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: “Θέλουμε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, η δουλειά των οποίων αυξήθηκε για τους γνωστούς λόγους μέσα στην πανδημία, ενώ την ίδια στιγμή δεν εργάζονται σε πολλές περιπτώσεις με σεβασμό των κανόνων από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε συνθήκες προσωπικής και εργασιακής ασφάλειας στους απασχολούμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες, υιοθετώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Με το νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί σύντομα, διασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας, που αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για χιλιάδες συμπολίτες μας”.

 

Μετά τη σημερινή κακή εξέλιξη σε γνωστή πλατφόρμα παραγγελιοληψειών,  είναι ξεκάθαρο πως ούτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “φρόντισε” τους Delivery, αλλά ούτε και ο υπουργός του Κωστής Χατζηδάκης εξασφάλισε όσα υποσχέθηκε 5 μήνες πριν,  για τον κλάδο αυτών των  εργαζομένων.

Γι αυτούς όλα είναι επικοινωνιακό πρόσκαιρο Show, και ας γνωρίζουν πως σε λίγο καιρό θα ξεμπροστιαστούν!

Έχουν συνηθίσει να τους φτύνουν και να πιστεύουν πως βρέχει!

 

 

Σε άλλα νέα σήμερα είναι Παρασκευή και…καλό καλοκαίρι παιδιά!  όπως ευχήθηκε εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  σε μαθητές που τον επισκέφτηκαν!

Ζ.Π

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις