Μια δίκη που πέρασε στα ψιλά και τα «σημεία και τέρατα» που ακούστηκαν αλλά εξαφανίστηκαν από όλα τα ΜΜΕ! Η αθώωση Βαξεβάνη, οι 800.000 ευρώ που δόθηκαν από προφυλακισμένο στο «γραφείο υπουργού» και η «καταδίκη» του μηνυτή Μπάμπη Αθανασίου. Τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης και η εισαγγελέας και οι δικαστές που δεν «μάσησαν» μπροστά σε πρώην υπουργό και νυν κυβερνητικό βουλευτή.


Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του Κώστα Βαξεβάνη μετά από μήνυση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, όπως αναφερθήκαμε σε σχετικό ρεπορτάζ αναμφίβολα είναι μια πολλαπλή νίκη υπέρ της ελευθερίας του τύπου. 

 
Στο δικαστήριο αυτό όμως ακούστηκαν σημεία και τέρατα που εξαφανίστηκαν από όλα τα ΜΜΕ. Πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία κυρίως στην Εισαγγελέα Μαρία Πετρουλάκη και τους δικαστές της έδρας, που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί έλεγχο στα δημόσια πρόσωπα και αρνήθηκαν να μετατρέψουν τη Δικαιοσύνη σε όργανο εκφοβισμού των δημοσιογράφων. Η κατηγορία εναντίον του Βαξεβάνη αφορούσε τρία πράγματα:Την αποκάλυψη ότι υπήρχε κατάθεση προσωρινά κρατούμενου των φυλακών Κορυδαλλού στην Εισαγγελία, ο οποίος ενόρκως έλεγε ότι δικηγόρος του ζήτησε 800.000 ευρώ προκειμένου να τον αποφυλακίσει με τη βοήθεια συμβούλων του Υπουργού Αθανασίου.

Δημοσίευμα το οποίο αποκάλυψε ότι επί ημερών Αθανασίου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης , η απονομή χάριτος είχε πάρει χαρακτηριστικά φάμπρικας. Δόθηκε μάλιστα χάρη σε δύο εμπόρους ναρκωτικών με ισόβιες καταδίκες, πράγμα πρωτοφανές για τη χώρα. Και οι δύο κρατούμενοι που ευνοήθηκαν με την απονομή Χάριτος, είχαν μάλιστα αποδράσει στο παρελθόν.
Δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε νόμους που προώθησε ο Αθανασίου και οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από εγκληματίες του λευκού κολάρου στην προσπάθειά τους να αποφυλακιστούν. Για το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου που κατήργησε ο Αθανασίου είχε ψευδώς πει ότι ήταν εκ παραδρομής, ενώ ο νόμος συνοδευόταν από αιτιολογική έκθεση.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν υπήρξε συκοφαντική δυσφήμηση. Συνεπώς η εφημερίδα αναφέρθηκε σε πραγματικά γεγονότα για τα οποία ο Αθανασίου φέρει την ευθύνη την οποία έλεγε ότι δεν είχε αποδίδοντας τα πάντα σε συκοφαντίες.


Αυτή η σημαντική απόφαση, λόγω ακριβώς της σημαντικότητάς της, επισκίασε μια άλλη αποκάλυψη που έγινε στο δικαστήριο. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ότι είχε στην κατοχή του φακέλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης τους οποίους δεν είχε δικαίωμα να κατέχει. Επίσης κατείχε mail του δικηγόρου του Documento Γιάννη Απατσίδη, που εστάλησαν στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης πρόσφατα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η δικογραφία Βαξεβάνη-Αθανασίου. Δηλαδή κάποιοι στο εσωτερικό του Υπουργείου ενημέρωναν τον Αθανασίου για απόρρητες διαδικασίες και του προμήθευαν και τα σχετικά έγγραφα. Την παραδοχή των διαρροών και της «προμήθειας» του Αθανασίου με υλικό, παραδέχθηκε μάρτυράς του κατά τη διάρκεια της δίκης.

Με πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας και απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του Αθανασίου και όσων τον προμήθευαν με έγγραφα.

Η κυβέρνηση αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, φέρουν την πολιτική ευθύνη και αν αποδειχθεί και ποινική, γιατί αυτό που στο δικαστήριο αποκάλεσαν «ριφιφί του Αθανασίου στο Υπουργείο». Τελικώς απόρρητα για την κυβέρνηση είναι μόνο όσα αποδεικνύουν το έγκλημα των υποκλοπών. Τα άλλα είναι στη διάθεση των εκλεκτών της. Ακόμη και προσωπικά δεδομένα δικηγόρων.

edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις