Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης η Θεοδώρα Τζάκρη εξέδωσε μία ανακοίνωση, ενημερώνοντας ότι έθεσε τα θέματα κακοποιητικών συμπεριφορών, αφήνοντας νέες αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση τον οποίο κάλεσε ξανά να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Αλλά η κυρία Τζάκρη, σημείωσε επιπλέον ότι «υπάρχουν κι άλλες κυρίες που υπέστησαν ανάλογη μεταχείριση όπως για παράδειγμα μπροστά σε όλη την Πολιτική Γραμματεία προ εξαμήνου». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην αναφέρει δημοσίως κάποιο όνομα, προφανώς θεωρώντας ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης όμως δεν… «κολλάει» σε τέτοιου είδους διακριτικότητες και ενέπλεξε στο δημόσιο διάλογο ένα πρόσωπο, που δεν έχει μιλήσει, ούτε έθεσε έως τώρα κάποιο θέμα: Την Δώρα Αυγέρη.

«Όσο για την πολιτική αντιπαράθεση με την πρώην εκπρόσωπο τύπου Δ. Αυγέρη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας αποτελεί ισχυρισμό πολιτικής φαιδρότητας από την Θ. Τζάκρη, αυτή να βαφτίζεται ως ζήτημα εκφοβισμού και μπούλινγκ. Μάρτυρες όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας» είπε, αποκαλύπτοντας ο ίδιος και «μονομερώς» το επεισόδιο.

Τι είχε συμβεί όμως και σε τι αναφέρεται ο κ. Ραγκούσης;

Πρόκειται για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είχε γίνει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, μέσα σε φορτισμένο κλίμα, καθώς είχε προηγηθεί η δημόσιο σύγκρουση στελεχών με τον Στέφανο Κασσελάκη για το περίφημο ερωτηματολόγιο. Μία σύγκρουση που οδήγησε λίγες μέρες στην έκρηξη μέσα στο συνέδριο και την επικράτηση του τότε προέδρου, ο οποίος είχε λάβει εντολή «να οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με πρώτη τις ευρωεκλογές».

Τραμπουκισμός και αντιδράσεις

Από διασταυρωμένες πηγές και όχι από την εξιστόρηση μίας πλευράς, η αντιπαράθεση που κατέληξε σε μία τεράστια προσβολή και σε ένα σοκ για την Κουμουνδούρου, είχε εξελιχθεί ως εξής:

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ολοκληρώσει την εισηγητική του ομιλία στην ΠΓ και το λόγο πήραν τα μέλη του οργάνου.

Η Δώρα Αυγέρη καθόταν από την πλευρά του παραθύρου και περίπου απέναντι ήταν στη σειρά ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος«Το θυμάμαι σαν τώρα», λέει στο topontiki.gr άνθρωπος που ήταν παρών.

Κάποια στιγμή μιλούσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, όταν η Δώρα Αυγέρη, που μετείχε στη συνεδρίαση εξ οφίκιο ως εκπρόσωπος τύπου τότε, παρενέβη ευγενικά για να ενημερώσει την πολιτική γραμματεία ότι είχε ήδη γίνει διαρροή της ομιλίας Κασσελάκη.

«Συγγνώμη σύντροφε Αλέκο, έγινε διαρροή της ομιλίας του προέδρου» είπε η κυρία Αυγέρη, σε μία προσπάθεια μάλλον να επισημάνει εμμέσως το κλίμα που μπορεί να είχε δημιουργηθεί στα μέσα ενημέρωσης για τα όσα διαμείβονται σε μία κλειστή κομματική συνεδρίαση.

«Μην με διακόπτεις, είναι δική σου δουλειά να βρεις πώς γίνονται οι διαρροές» απάντησε εκνευρισμένος ο κ. Φλαμπουράρης δείχνοντας μία υπερβολική ενόχληση και αφήνοντας να διαφανεί ένας υποτιμητικός τόνος απέναντι στην κυρία Αυγέρη.

«Μα, πώς μου μιλάτε έτσι, έθεσα ένα σοβαρό θέμα» επιχείρησε να απαντήσει η κυρία Αυγέρη, για να βρεθεί όμως αντιμέτωπη αμέσως με την έκρηξη του Γιάννη Ραγκούση. Ο οποίος δεν είχε κανένα θεσμικό ρόλο να δίνει ή να αφαιρεί το λόγο, να διευθύνει τη συζήτηση ή να υπερασπίζεται κάποιον, που είναι προφανές ότι δεν έχει ανάγκη κάτι τέτοιο.

«Εσύ γιατί είσαι εδώ; Τι δουλειά έχεις στη συνεδρίαση;» ρώτησε με επιθετικό ύφος την κυρία Αυγέρη.

«Συγγνώμη, αλλά…», πρόλαβε να ψελλίσει εκείνη, για να συνεχίσει σε πιο έντονο ύφος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ: «Άντε από δω, δεν έχεις καμία θέση εδώ».

Σε εκείνο το σημείο η κυρία Αυγέρη και ενώ κάποια μέλη άρχισαν να ζητούν να επικρατήσει ηρεμία (όχι η Ράνια Σβίγκου), αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν μπορούν να με προσβάλουν έτσι, αποχωρώ».

Και εκεί έγινε το αδιανόητο ξέσπασμα του κ. Ραγκούση: «Φύγε από δω γελοία, άθλια. Άντε ρε γελοία, ε γελοία»!!!

Μάλιστα σηκώθηκε, «με τσαμπουκά», όπως περιγράφει μία πηγή, σχεδόν έτοιμος να κινηθεί εναντίον της.

Σε εκείνο το σημείο μπήκε στην αίθουσα ο Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος ήταν στο διάδρομο, σκασμένος από την… ακαπνία και του είπε σε αυστηρό ύφος «πώς μιλάς έτσι ρε»!

Με την είσοδο του κ. Καπνισάκη και επειδή κάποιοι αντέδρασαν, όπως ο Παναγιώτης Ρήγας, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Νίκος Σκορίνης, ο κ. Ραγκούσης κάθισε πάλι στη θέση του.

Η αποχώρηση και η παραίτηση Αυγέρη

Η κυρία Αυγέρη πήγε στη συνέχεια στο γραφείο της, με τον κ. Ρήγα, τον κ. Σκορίνη και άλλους να προσπαθούν λίγο μετά να την πείσουν να ανέβει ξανά στη συνεδρίαση, διαβεβαιώνοντας ότι το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.

Η τότε εκπρόσωπος τύπου, εμφανώς ταραγμένη, αρνήθηκε να βρεθεί και πάλι στην ίδια αίθουσα με τον κ. Ραγκούση φοβούμενη μην υποστεί τα ίδια, αλλά και επειδή ένιωθε ότι το περιβάλλον μόνο «συντροφικό» δεν ήταν.

Όπως λέει από τότε συχνά σε συνομιλητές της -ποτέ η ίδια δεν δημοσιοποίησε το παραμικρό, ούτε σκέφτηκε ως τώρα να κάνει κάποια καταγγελία- «κάτι έσπασε μέσα μου για τους ανθρώπους του χώρου αυτού». Ακόμα και τώρα αποφεύγει την οποιοαδήποτε δημοσιοποίηση του θέματος. Το ότι το επεισόδιο που είπε η κυρία Τζάκρη αφορά εκείνη αποκαλύφθηκε δημοσίως χωρίς την άδειά της από τον ίδιο τον κ. Ραγκούση – για να δώσει τη δική του εκδοχή και να «κάψει» την ιστορία, λένε κάποιοι μη αφελείς περί των επικοινωνιακών παιχνιδιών.

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά επέλεξε να παραιτηθεί από εκπρόσωπος τύπου.

Καμία στήριξη από σημερινούς θιγόμενους

Η συνέχεια της συνεδρίαση έγινε σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας του επεισοδίου που προκάλεσε ο κ. Ραγκούσης με την ανοχή των περισσότερων στελεχών της. Σημειωτέον ότι τότε δεν αντέδρασε ούτε το άλλο μέλος της ΠΓ, που σήμερα ο κ. Ραγκούσης «φωτογραφίζει» χωρίς να αναφέρει όνομα, ότι έχει υποστεί μπούλινγκ στην πολιτική γραμματεία, ούτε άνθρωποι που έσπευσαν να υπερασπιστούν τώρα την Κατερίνα Νοτοπούλου, που καταγγέλλει «αυταρχική πολιτική συμπεριφορά» από τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσω sms.

Τα πρακτικά που επιβεβαιώνουν τους χαρακτηρισμούς Ραγκούση

Αντέδρασε όμως η κυρία Τζάκρη, καταθέτοντας γραπτώς τα σημεία της ομιλίας της. Η οποία ομιλία είναι κατατεθειμένη στα πρακτικά οπότε και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου από εκείνους που έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Τι είπε η κυρία Τζάκρη;

«Η Δώρα Αυγέρη είναι πράγματι στέλεχος της νέας γενιάς. Αυτοί που ψήφισαν βέβαια το 2022 ήταν τα μέλη του 2020 πριν την πανδημία δηλαδή. Άρα είστε σίγουροι συντρόφισσες και σύντροφοι ότι μία νέα εκλογική διαδικασία θα αναδείκνυε περίπου τα ίδια πρόσωπα. Μην έβγαινε και πρώτη λέω εγώ, η Δώρα Αυγέρη. Και δεν μπορεί κανείς να αποκαλεί κανένα σύντροφο και καμία συντρόφισσα άθλια και γελοία».

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις