«Να υπάγει ο τόπος μας εις τον διάβολον, δια να μην επιστρέψει ο Βενιζέλος;»
Ιωάννης Μεταξάς, 1922
«Πάμε σε οργουελική δημοκρατία, σε δημόσιο βίο που δεν θα ξέρουμε εάν όσοι κινούνται, κινούνται από δικά τους ελατήρια ή υποκινούμενοι από εκβιασμούς»
Γιώργος Σωτηρέλης, συνταγματολόγος
Μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τη μάχιμη πολιτική, η ΝΔ ανέδειξε τέσσερις εκλεγμένους Πρωθυπουργούς. Οι δυο από την οικογένεια Μητσοτάκη.
Οι άλλοι δυο, εν ενεργεία βουλευτές σήμερα, μίλησαν δημοσίως για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και οι δυο ζήτησαν «άπλετο φως». Σημειώνοντας ότι αν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για συμπεριφορά ξένη προς το κόμμα τους και τη δημοκρατική τάξη.
Λογικό, ψύχραιμο και ζυγισμένο. Η πρόθεσή τους Ήταν να στηρίξουν τη Δημοκρατία και τη ΝΔ. Όχι τον Μητσοτάκη. Από αυτό προκύπτει ότι , τουλάχιστον θα του ζητούσαν εξηγήσεις, σε περίπτωση επιβεβαίωσης των υποκλοπών.
Η επιβεβαίωση υπάρχει – για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν τουλάχιστον υπουργό, έναν τουλάχιστον πολιτικό αντίπαλο και δημοσιογράφους. Αλλά οι και δυο δεν ζήτησαν καμία εξήγηση.
Στην πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ του Μητσοτάκη. Οι αρχές που επικαλεστήκαν στις προγενέστερες δηλώσεις τους, ξεχάστηκαν. Η Γ Ελληνική Δημοκρατία- όπως έχει συνδυαστεί με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», καταλύεται μπροστά στα μάτια τους και με την ανοχής τους.
Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πιο σημαντικός πολιτικός στην ιστορία της ΝΔ μετά τον ιδρυτή της και ο μακροβιότερος πρόεδρός της. Στο θέμα των υποκλοπών ήταν σαφής: σε περίπτωση που θα συνδεθούν με την κυβέρνηση- όπως συμβαίνει- θα είναι «αντιδημοκρατικό και παράνομο, πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας «. Και θα απαιτείται « κάθαρση χωρίς επίκληση του απορρήτου».
Ο Αντώνης Σαμαράς, μπλεγμένος διαχρονικά σε ένα αντιφατικό παιχνίδι ίντριγκας με την οικογένεια Μητσοτάκη, είπε ότι αν αποδειχθεί , θα πρόκειται για «αντιδημοκρατική εκτροπή». Ζήτησε « ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις « , χωρίς τη «βολική δικαιολογία του απορρήτου». Γιατί «αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».
Αυτά έλεγαν. Καθαρές κουβέντες, που απέληξαν σε θολές πράξεις ανοχής. Αυτή η μεταστροφή , τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο, αν ληφθεί υπόψη ότι η λίστα των παρακολουθήσεων είναι μεγαλύτερη από τα εκατό περίπου ονομάτων είδαν το φως της δημοσιότητας.
Προκύπτει και από τον τρομακτικό αριθμό «εγκρίσεων» που έδινε η περιβόητη εισαγγελέας Βλάχου της ΕΥΠ. Είναι αδύνατο να αντιμετώπισε η Ελλάδα τόσους υπόπτους για την εθνική της ασφάλεια μετά το 2019, ώστε να κάνει υπερωρίες η αντικατασκοπεία της, συνεχιζόμενη μάλιστα και με τον …ιδιωτικό τομέα.
Οι υποκλοπές ήταν η μέθοδος με την οποία κυβερνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξ αρχής..
Μετά την αποκάλυψή τους, οι υπεκφυγές, τα ψεύδη, η παραπλάνηση, οι απειλές και οι εκβιασμοί, ο διασυρμός των θεσμών, η ευτελής αλλαγή της συζήτησης, η απαξίωση της Βουλής, η δολοφονία χαρακτήρων, η οικτρή εμφάνιση Μητσοτάκη στη Βουλή, προστίθενται στις αποδείξεις που ζητούσαν οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί.
Ωστόσο δεν έκαναν αυτό που προεξοφλούσαν οι δηλώσεις τους.Καιαπό τον Σαμαρά δεν μπορεί να περιμένει κανείς πολλά. Αλλά από τον Καραμανλή η κοινωνική βάση της συντηρητικής Παράταξης- και πολλοί απότην απέναντι παράταξη-περίμεναν. Ήταν η καταφυγή τους, αν τα πράγματα στράβωναν. Όπωςστράβωσανμε τις υποκλοπές…
Αν ο Σαμαράς στην ουσία συνυπογράφει την ομιλία Μητσοτάκη στην πρόταση μομφής και τις αθλιότητες των δικών του, αν τον εκπροσωπούν ο Ντογιάκος, ο Τασούλας, ο Άδωνις, ο Βορίδης, οι ακροδεξιοί και όσοι προπηλακίζουν τον Χρήστο Ράμμο, ο Καραμανλής γιατί;
Από τη διαδρομή του προκύπτει ότι όχι μόνο δεν θα παρακολουθούσε ποτέ τον Α/ΓΕΕΘΑ, πολιτικούς αντιπάλους, , υπουργούς, ή δημοσιογράφους, αλλά υπήρξε θύμα παρακολούθησης. Όπως πριν από αυτόν, υπήρξαν οι Καραμανλικοί της ΝΔ θύματα παρακολούθησης από τον πατέρα Μητσοτάκη, από τα ΚΑΦΑΟ του Μαυρίκη.
Ένας ακέραιος πολιτικός, που απέδειξε στην πορεία του ότι «δεν μασάει» από εγχώριους και υπερατλαντικούς «νταβατζήδες», γιατί δεν πήγε στη Βουλή να ζητήσει εξηγήσεις για -αποδεδειγμένες- αντιδημοκρατικές πράξεις, που βαρύνουν το κόμμα του;
Οι δυο πολιτικοί άνδρες -που υπήρξαν φορείς της λαϊκής εντολής και κυβέρνησαν τη χώρα-μπροστά σε ένα θέμα προστασίας της Δημοκρατίας, αλλά και των κομματικών φέρονται να υπέκυψαν; Γιατί; Το τεχνητό επιχείρημα: να μην εκτεθούν στην κατηγορία ότι «ωφέλησαν τον ΣΥΡΙΖΑ», δεν πείθει.
Άραγε ο Σαμαράς όταν έριχνε τον πατέρα Μητσοτάκη για τους λόγους, που επικαλέστηκε, δεν ήξερε ότι ωφελείτο ΠΑΣΟΚ; Ο Καραμανλής όταν , ορθώς, διαχώριζε τη ΝΔ «από τα άκρα», δεν ήξερε ότι μπορεί να αποδυναμωθεί εκλογικά;
Σε τελευταία ανάλυση , να μην εκτεθούν σε ποιον; Στο σύστημα Μητσοτάκη και του υπονόμους του; Στους ακροδεξιούς της κυβέρνησης και τους καραγκιόζηδες της Κ.Ο.;
Εκτέθηκαν στην ιδρυτική ουσία της ΝΔ, στις παρατάθηκες του ιδρυτή της, στην κοινή γνώμη που πιστεύει στη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου στην Ευρώπη που παρακολουθεί ένα πρωθυπουργό να κυβερνάει με κοριούς και να μην έχειουτε καν κριτική από το κόμμα του.
Οι προκάτοχοί του αντί να του ζητήσουν να παραιτηθεί, του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους να συνεχίσει και ας βοά ο πλανήτης σε βάρος του. Γιατί;
Και καλά ο Σαμαράς- που έστειλε στην ηγεσία της ΝΔ τον νεότερο Μητσοτάκη. Ο Καραμανλής , που έχει διακριτή απόσταση από τους Μητσοτάκηδες, και προσπάθησε να προστατεύσει τη ΝΔ από την επικυριαρχία τους, γιατί;.
Ως θεματοφύλακας των «αξιών του Καραμανλισμού «γιατί δεν στάθηκε απέναντι στις θεσμικές εκτροπές του Νεομητσοτακισμού;
Η Ιστορία θα γράψει ότι οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, δεν αντέδρασαν στην επιβεβαίωση των υποκλοπών και το αποκρουστικό θέαμα Πρωθυπουργού του κόμματός τους στη Βουλή και δεν καταδίκασαν τις ανομίες του, για να στηρίξουν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμούς- άρα την υγιή ΝΔ.
Αν σε ένα τόσο καθαρό ζήτημα θεσμικής παραβίασης εμφανίσθηκαν διστακτικοί, θύοντας τον μικροκομματισμό, η στον φόβο, σε τι διαφέρουν από τον Χατζηδάκη που απολαμβάνει την παρακολούθηση του και τον Κουμουτσάκο που στήθηκε την κηδεία του έκπτωτου, επικαλούμενος το κόμμα και τον …ΣΥΡΙΖΑ;
Η συγκυρία παραπέμπει στις συμπεριφορές του πολιτικού κόσμου το 1922 , όταν άφησαν τον Γούναρη να οδηγήσει τον ελληνισμό στη Μικρασιατική καταστροφή, για να μην διευκολυνθεί η επιστροφή του Βενιζέλου.
Ο σημερινός Γούναρης οδηγεί τη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία στο τέλος της. Ανενόχλητος και χειροκροτούμενος από έναν λόχο δουλικών βουλευτών, που δεν σέβονται τον συνταγματικό ρολό και τον όρκο τους.
Η Ιστορία θα γράψει επίσης ότι το κόμμα ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που θεμελίωσε την πρώτη στέρεη κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πλέον. Ανήκει στην οικογένεια Μητσοτάκη, την οποία ο Καραμανλής είχε κηρύξει από συναγωγή στη Μεταπολίτευση και ποτέ δεν σταμάτησαν να τον μισούν.
Τρεις φορές η οικογένεια Μητσοτάκη επιχείρησε να υφαρπάξει τη ΝΔ και στις δυο πέτυχε. Η δεύτερη είναι μοιραία όχι μόνο για τη ΝΔ, αλλά πρωτίστως για τη Δημοκρατία, την λειτουργία της οποίας στην Ελλάδα, αμφισβητούν πλέον οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.
Εμφανώς η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία οδηγείται στο τέλος της- τι άλλο είναι η ατιμώρητη σωρηδόν παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και η κατάλυση του Συντάγματος και των θεσμών του -αλλά οι επίγονοι του Καραμανλή αδρανούν. Για ακατανόητους λόγους…
Αφού ο Μητσοτάκης πέρασε κι αυτό το «τεστ», παρότι παραβιάζει τους δημοκρατικούς κανόνες, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση: Αν χάσει τις εκλογές θα διασπάσει τη ΝΔ και αν τις κερδίσει θα βάλει στη θέση της ένα προσωποπαγές μόρφωμα κληρονομικής λειτουργίας και απόλυτης υποταγής στις επιδιώξεις της.
Με ότι σημαίνει για την εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα της χώρας που υπερασπίσθηκε η μεταπολιτευτική πολιτική τάξη της.
Εκόντες-άκοντες, ο νεότερος Καραμανλής και ο Σαμαράς, στις27 Ιανουάριου 2022 του παρέδωσαν τα κλειδιά. Για να μην τους προσάψει ελεεινές κατηγορίες, για διευκόλυνση, τάχα του ΣΥΡΙΖΑ – όπως έχει κάνει ήδη με τον Καραμανλή στο παρελθόν.
Μετά τη στάση τους στο σκάνδαλο των υποκλοπών που οργάνωσε προσωπικά ο Μητσοτάκης , δεν έχουν τρόπο να αντιδράσουν. Κατέθεσαν τον οπλισμό τους και θα τον χρησιμοποιήσει εναντίον τους, αδίστακτα. Θα ήταν καλυτέρα για τους ίδιους να καταθέσουν την έδρα τους.
Αλλιώς ας ζητούσαν τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, της οποίας τα μέλη εκπροσωπούν την παραταξιακή βάση- ως εκπρόσωποι του έθνους ταυτόχρονα. Για να ενθαρρυνθούν οι υγιείς δυνάμεις ανάμεσα της ,να σηκώσουν το ανάστημά τους.
Ότι έκαναν το 2011 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου-σε άλλες συνθήκες και άλλου τύπου εκτροπές. Τον οδήγησαν να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, χωρίς το κόμμα τους να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αν αντιδρούσαν , κατά συνείδηση, θα έδιναν επιχειρήματα επιβίωσης στον Μητσοτάκη, που θα εμφανιζόταν ως θύμα υπονόμευσης. Γι αυτό τον «αποκοίμισαν» ώστε να τον να τον περιποιηθούν οι οπαδοί τους- Καραμανλικοί και Σαμαρικοί – στις κάλπες, μια και καλή.
Φενάκη. Αν η δημόσια στάση του πολιτικού έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα , η ανοχή Καραμανλή και Σαμαρά στον Μητσοτάκη των υποκλοπών, ενώ οι ίδιοι είχαν προϊδεάσει για το αντίθετο, συνιστά αρνητική παιδαγωγική.
ieidiseis.gr
Eurokinissi
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις