Παρά το γεγονός ότι ακούμε συνεχώς για μείωση της έντασης στο Αιγαίο, για κινήσεις καλής θέλησης ως αποτέλεσμα της «Διακήρυξης των Αθηνών», παρά τις συνεχείς ενδείξεις ότι κάτι «ψήνεται» στο Αιγαίο και γενικότερα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, παρά τις αναφορές για υπογραφή συμφώνου φιλίας ή μη επίθεσης και παρά τη μυστική (ιδιωτική) διπλωματία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, τα νέα από την Τουρκία δεν δικαιολογούν με τίποτα τον παροιμιώδη εφησυχασμό της Ελληνικής πλευράς.

Είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι τα γεγονότα που θα αναφέρουμε δεν τελούν σε γνώση των αρμοδίων, αλλά δυστυχώς διαπιστώνουμε ενέργειες «άγνοιας κινδύνου» από την Ελληνική πλευρά.

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα:

1. Ενσωμάτωση του αφηγήματος της «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Πρόσφατα υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Παιδείας, το οποίο προβλέπει την χορήγηση (από το Υπουργείο Άμυνας) χαρτών που απεικονίζονται τα όρια της «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» και την ενσωμάτωσή τους στα νέα σχολικά βιβλία που θα μοιραστούν στους μαθητές το νέο εκπαιδευτικό έτος 2024. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας θα τονίζεται η σημασία της «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» για την Τουρκία, καθώς επίσης θα προβάλλεται η υπεράσπιση των «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» και των «ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ» της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ως μέγιστη ένδειξη πατριωτισμού.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε την ανάρτηση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί φωτογραφία ΑΠΟΒΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, ενώ το κείμενο της αναφέρει: «Στο πρόγραμμα σπουδών τονίστηκε η σημασία της προστασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, η οποία περιβάλλεται από θάλασσες από τρεις πλευρές και η αξία της «Γαλάζιας Πατρίδας» στη γεωπολιτική της χώρας στο συζητήθηκαν οι όροι των συνόρων της Θάλασσας των Νησιών, της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Θάλασσας του Μαρμαρά».

Μετά λοιπόν τη διδασκαλία του αφηγήματος της «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» που στην ουσία αποτελεί αφήγημα που αμφισβητεί την κυριαρχία Ελλάδας – Κύπρου στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, έχουμε και την γαλούχηση της νέας γενιάς (από μικρή ηλικία), από το καθεστώς Ερντογάν.

2. Διαγωνισμός για την πρόσληψη επαγγελματιών (συμβασιούχων) Υπαξιωματικών για την Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 έληξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης συνολικά 25.000 Υπαξιωματικών. Η προκήρυξη προβλέπει την πρόσληψη μόνο ανδρών και καθορίζει ότι μεγάλο μέρος των προσληφθέντων θα τοποθετηθεί στις Ταξιαρχίες Καταδρομών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο αριθμός των Ταξιαρχιών Καταδρομών των Χερσαίων Δυνάμεων έχει πλέον ξεπεράσει τις 20. Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία αφενός θέλει να αυξήσει το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ενεργών μετώπων (Β. Συρία, Ιράκ, Λιβύη κ.α.), όπου διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις και αφετέρου θέλει να αυξήσει το ποσοστό «επαγγελματοποίησης» των Χερσαίων Δυνάμεων.

Παράλληλα, η τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία αυξάνει τη διαθεσιμότητα Τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων (δηλαδή Μονάδων υψηλών δυνατοτήτων, στελεχωμένων από μόνιμο προσωπικό), προκειμένου να μπορεί να αναλάβει επιχειρήσεις όποτε και όπου κριθεί αυτό αναγκαίο, σε συνδυασμό και με τις αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες (Α/Φ CN-235, A-400, Ελικόπτερα κ.α.).

3.  Ίδρυση 2ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Πρόσφατα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (ex. Twitter), δημοσιοποίησε πλάνα από την εκπαίδευση προσωπικού της 2ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ, σε περιοχή πλησίον της Ναυτικής Βάσης του ΑΚΣΑΖ (απέναντι από την Ρόδο).

Για τους γνωρίζοντες, η αναφορά αυτή αποτελεί σημαντική είδηση, καθώς η Τουρκία μέχρι τώρα διέθετε 1 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, που εδρεύει στη περιοχή της Φώκαιας (απέναντι από τη Χίο), σημειώνεται δε ότι οι εγκαταστάσεις των Τούρκων Πεζοναυτών βρίσκονται δίπλα από την Ναυτική Βάση του αποβατικού Στόλου.

Η δημιουργία της νέας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, πιθανόν οφείλεται στην  πρόθεση της Τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας να καθορίσει περιοχές αρμοδιότητας (ευθύνης) για τις δυνάμεις Πεζοναυτών (που κύρια αποστολή τους είναι η απόβαση σε νησί…), με την 1η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ να αναλαμβάνει ως τομέα ευθύνης το Βόρειο Αιγαίο και την 2η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ να αναλαμβάνει ως τομέα ευθύνης το Νότιο Αιγαίο.

Πιθανόν επίσης είναι η δημιουργία της 2ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών να σχετίζεται με την επιχειρησιακή ενεργοποίηση του νεότευκτου πλοίου αμφιβίων επιχειρήσεων ANADOLU.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η δημιουργία της νέας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών αποδεικνύει ότι τα σχέδια απόβασης και κατάληψης Ελληνικής νήσου-ων είναι υπαρκτά και παραμένουν εν ισχύ.

Συνοψίζοντας, βλέπουμε ότι τα παραπάνω γεγονότα συνέβησαν μόλις λίγους μήνες μετά την υπογραφή της «Διακήρυξης των Αθηνών», σε καμία δε περίπτωση δεν συνάδουν με το κλίμα αμεριμνησίας των αρμοδίων των Αθηνών.

Ακούει κανείς ;

militaire.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις