Μοιράσου το άρθρο

Καταριούνται την ώρα

Είναι βέβαιο ότι στο Μέγαρο Μαξίμου «καταριούνται την ώρα» που αποφάσισαν το 2019 να «παρκάρουν» στις επιτροπές της Βουλής όσα στελέχη με εμβέλεια δεν ήταν «απολύτως συμβατά» με την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Σας θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2019 τα προεδρεία των επιτροπών στελεχώθηκαν κυρίως με «καραμανλικούς» ή βουλευτές που είχαν «αυτόνομες συμπεριφορές». Έτσι δεν αποτέλεσε εξαίρεση και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, μια και το αντικείμενό της συνήθως είναι γενικής φύσης πολιτικά ζητήματα.

Τώρα όμως ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας με αντικείμενο τις υποκλοπές, μετράνε τα «κουκιά» και δεν βγαίνουν με τίποτε. Αν ή Ο.Κεφαλογιάννη και ο Κ.Τζαβάρας δεν στηρίξουν πλήρως την κυβερνητική γραμμή η Ν.Δ έχει μόνον 8 βουλευτές στους 19. Το ενδεχόμενο αντικατάστασης «δεν παίζει» αφού η Ο.Κεφαλογιάννη το έχει αποκλείσει και ο Κ. Τζαβάρας αποκλείεται να το δεχτεί.

Τι μένει ως λύση; Μάλλον η μη προσέλευση των μαρτύρων. Με δεδομένο μάλιστα πως κανείς από τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Φέλιξ Μπίζιο, Γιάννη Λαβράνο και Τάλ Ντίλιαν δεν έχει απαντήσει στην πρόσκληση της επιτροπής προς τα εκεί πάει το πράγμα. Όσο για το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής, αυτό προφανώς ανατέθηκε στον Κώστα Τασούλα. Ούτε καν διανοείται ο πρόεδρος το ενδεχόμενο να φέρει στην Βουλή η … ΕΛ.ΑΣ τον πρωθυπουργικό ανιψιό.

news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις