Εδώ κι’ αν κολλάει το κατά Ματαθίον «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές», μέρες που είναι. Πληροφορούμαι από τους «κατασκόπους» μου στα ύπατα της ΝΔ ότι έχει δοθεί κεντρική ντιρεκτίβα σε βουλευτές και πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος να … ξεχυθούν στις εκκλησιές, απανταχού της Ελλάδας.
Είπα κι’ εγώ, διότι πλείστοι όσοι «πληροφοριοδότες» μου, με βομβαρδίζουν με εικόνες του τύπου … είδα τον τάδε ή τον δείνα υπουργο και βουλευτή σε κείνη ή την άλλη εκκλησία, Μεγαλοβδομαδιάτικα. Μάλιστα, σε εκκλησιές λαϊκών γειτονιών, που εδώ και έξι χρόνια δεν είχε πατήσει πόδι, όχι βουλευτής της ΝΔ, αλλά ούτε ο θυρωρός της «δεξιάς πολυκατοικίας» της Πειραιώς.
Είναι φυσικόν, βέβαια, να τους έχει δοθεί τέτοια γραμμή κεντρικά. Δημοσκοπικά, η ΝΔ καταρρέει. Οι δημοσκόποι την δίνουν στο 20% -τουτέστιν μεθερμηνευόμενο, χαμηλότερα. Και προκειμένου να σώσουν ό,τι ακόμα σώζεται, τους έστειλαν να … ξεχυθούν στις εκκλησίες. Να δείξουν ότι είναι καλοί Χριστιανοί. Για να το κάνουμε … πολιτικά ταλιράκια, για να διασώσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης (του Κ. Μητσοτάκη, δηλαδή) σε αποδρομή, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας του «μπαζώματος» των Τεμπών, της πρωτοφανούς ακρίβειας (του … ιπτάμενου οβελία), της στεγαστικής κρίσης και πάει λέγοντας. Ατέλειωτος ο κατάλογος.
Α, να μην το ξεχάσω. Οι … γραμματείς και Φαρισαίοι, οι οποίοι υπερψήφισαν το νόμο για τον γάμο των ομοφύλων, και δέχονται τα πυρά εκ δεξιότερων της δεξιάς, τώρα, ως γνήσιοι «υποκριταί», πρέπει να δείξουν ότι συντάσσονται με τον «Μουλά» -συγγνώμη, αρχιεπίσκοπο Αθηνών- Ιερώνυμο, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό site, Breitbart, το οποίο έκανε γνωστό, ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, γνωστός ακροδεξιός, Στιβ Μπάνον, για να αποθεώσει τον νέο Αμερικανό πρόεδρο. «Ο Τραμπ οδηγεί τον κόσμο μακριά από τη ριζοσπαστική παραφροσύνη» της «τρανσέξουαλ τρέλας», είπε μεταξύ άλλων. Ωπα, «άγιε», να κοιτάμε πρώτα τα του οίκου μας. Ούτε ο Σαμαράς, ο πιο ορίτζιναλ τραμπικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα, δεν μιλάει έτσι.

Και δεν είναι μόνο ο αρχιεπίσκοπος που έδωσε συνέντευξη σε αυτό το «site». Προηγουμένως, είχε δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναζητά εναγωνίως προσβάσεις στο περιβάλλον Τραμπ, και δεδομένου ότι βρίσκει κλειστές τις πόρτες, επειδή εδώ και χρόνια εμφανιζόταν «Μπαϊντενόπουλος» του Μπάϊντεν και έκραζε τον Τραμπ, τώρα, σου λέει … δεν ξέρεις, μπορεί να γίνει κανένα θαύμα (μέρες που’ ναι) με τούτο δω το Τραμπο-site.
Μάλιστα, ο «δημοσιογράφος» του Breitbart, Μάθιου Μπόιλ (Matthew Boyle), που πήρε συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε ερώτηση στον Τραμπ για την αναφορά του πρωθυπουργού «να τα βρούμε» με την Ουάσιγκτον στον «πόλεμο δασμών» που κήρυξαν οι ΗΠΑ. Και, βέβαια, ο Τραμπ, άλλο που δεν ήθελε, περιχαρής αναφώνησε … ooo yeah, τον ξέρω τον Kyriakos, είναι good guy. Τι ήθελε και το είπε; Το μόνο που δεν έγραψε το μέγαρο Μαξίμου στο non paper που μοίρασε, ήταν ο Τραμπ παρήγγειλε κιόλας το κόκκινο χαλί για να πατήσει ο Κυριάκος στον Λευκό Οίκο. Ετσι, αναθάρρησαν στην Αθήνα, και από εκεί που είχε πάει η καρδούλα τους στην Κούλουρη και μας είχε πιάσει όλους σύγκρυο μπας και τους χτυπήσει κανα εγκεφαλικό που ο Τραμπ τους θεωρεί … πλεμπαίους, ξαναπήγε η καρδούλα τους στη θέση της.
Εννοείται, βέβαια, σιγά μην έλειπε ο Μάρτης από τη Σαρρακοστή. Ο Αδωνις από το Breitbart. Και αυτός έδωσε συνέντευξη. Τι είπε; Υποστήριξε πως τις «εμπορικές ενέργειες» του Τραμπ κατά του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ναι, ναι), και ότι όλα δαύτα που κάνει ο Αμερικάνος πρόεδρος θα οδηγήσουν τη Δύση σε μια νέα εποχή ευημερίας.
Ελεος, ρε μεγάλε! Μα καλά, στο Κομμουνιστικό Κόμμα κήρυξε πόλεμο ο Τραμπ ή στο μεγαλύτερο καπιταλιστικό εργαστήρι παραγωγής στον κόσμο, όπου έχει πάει ολάκαιρη η καπιταλιστική Δύση για φτηνότερα κόστη; Μα, μπιτ για μπιτ; Δεν έχει ακούσει στη ζωή του ότι «ο καπιταλιστής θα πουλήσει και το σκοινί που θα τον κρεμάσουν»; Αλλά που να τα ακούσει; Στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη; Με τις τηλεπωλήσεις ασχολιόταν ο άνθρωπος, όπως κι’ ο άλλος που πουλάει τα «χειρόγραφα του Ιησού» (ήμαρτον Θεέ μου, μέρες που είναι).

Α, ο Μάθιου Μπόιλ, ο οποίος έκανε όλες τις παραπάνω δημοσιογραφικές … επιτυχίες -άξιες Πούλιτζερ, εννοείται- προσεκλήθη και παρέστη στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (9 – 12), όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μετεχόντων, Ελλήνων και ξένων, περιέργως πως, μάλλον νεοφιλελέδες, αντιΤραμπ, Ταλιμπάν της παγκοσμιοποίησης, ήταν. Τι μας είπε; «Είμαστε φάρος ελπίδας απέναντι στις δυνάμεις του σκοταδισμού και του κακού στον πλανήτη». Ο Τραμπ «θέλει να αφυπνίσει την ανθρωπότητα», όπως έκανε κάποτε ο Ρόναλντ Ρέιγκαν μιλώντας για την «αυτοκρατορία του κακού».
Μπάστα, ρε φίλε. Είπαμε να πετάμε καμιά … «κουζουλάδα», που λέμε κι’ εμείς οι κρητικο-μανιάτες, για να περνάει η ώρα και να γελάμε, αλλά βγάλε ρε φίλε την κουκούλα των ΚΚΚ και μην μας λες για τον Ρέϊγκαν του εμπορίου του οπίου για τη χρηματοδότηση των Κόντρας στη Νικαράγουα, του βρώμικου ρόλου των ΗΠΑ στον πόλεμο Ιράν – Ιράκ (υπέρ του Σαντάμ, ντε, που τον ανέτρεψαν μετά), της χρηματοδότησης και της μαζικής στρατολόγησης των τζιχαντιστών ανά τον κόσμο για το Αφγανιστάν (και όχι μόνο) … κοντολογίς της εκκόλαψης του τζιχαντιστικού αυγού του φιδιού. Εμείς άλλα περιμένουμε από τον Τράμπ … τα «φωτεινότερα», όχι αυτά τα ιεροεξεταστικά που μας λες. Κάνε καμιά αποκάλυψη, βγάλε καμιά λίστα με τις χρηματοδοτήσεις της USAID στην Ελλάδα (με ονοματεπώνυμα, όχι τις δηθενιές που κάνετε έως τώρα) και άσε τα υπόλοιπα. Αντε, έτσι μπορεί να πάρεις και το «βραβείο Μπότση» της δημοσιογραφίας. Αμέ. Τι, μόνο οι Ευαγγελάτοι θα το παίρνουν;
Πλάκα, πλάκα, αλλά έτσι προσπαθούν οι εν Ελλάδι «κυβερνήτες» της αποικίας να αποσπάσουν την εύνοια του «φάρου της ελπίδας στον πλανήτη» (ούτε για τον «μεγάλο τιμονιέρη», τον Μάο, δεν τα’ λεγαν έτσι … όμορφα), της … θεϊκής οντότητας του -εκάστοτε, θα λέγαμε- Αμερικανού προέδρου, Τραμπ.
Αφήνοντας, όμως, τα θεϊκά της … επουράνιας Ουάσιγκτον, και επανερχόμενοι στα καθ’ ημάς γήινα, οι θνητοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη -τι να κάμουν κι’ αυτοί οι έρμοι;- τρέχουν και δεν φτάνουν Πασχαλιάτικα από εκκλησιά σε εκκλησιά μπας και σώσουν τις βουλευτικές έδρες και αποζημιώσεις τους. Ποια Facebookια και twitter; Το ισχυρότερο σόσιαλ μίντια στην Ελλάδα είναι η ντουντούκα του άμβωνα της εκκλησίας. Αλλά, που; Με 20% ούτε οι μισές έδρες δεν σώζονται.
Να θυμίσουμε, όμως, ότι η κατάληξη των κάθε λογής εμπόρων, γραμματέων και Φαρισαίων, είναι η γνωστή. «Ο οίκος μου πρέπει να είναι οίκος προσευχής· εσείς όμως τον κάνατε σπήλαιο ληστών», είπε ο Ιησούς και εκδίωξε από τον ναό του Θεού, με το μαστίγιο στο χέρι (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε), τους εμπόρους αργυραμοιβούς … και ο νοών νοείτω.

Αλλά για να επιστρέψουμε στα κατά Ματθαίον που τόσο πολύ παραπέμπουν στο σημερινό ανάλγητο -απέναντι στην κοινωνία και τα πάθη της- πολιτικο-οικονομικό σύστημα της διαπλοκής, να παραθέσουμε το εξής απόσπασμα:
«Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώτε τις οικίες των χηρών και για πρόφαση κάνετε μακριές προσευχές.
Οδηγοί τυφλοί, που διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο.
Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία. Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία».
Μην ξεχνάτε. Μετά τη σταύρωση έρχεται πάντα η Ανάσταση.
neostrategy.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις