Η κόρη (που σήμερα είναι δικαστής) αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου που δούλευε στο γραφείο του, και η καταδίκη για αντιποίηση δικηγορικού επαγγέλματος στον Πέτρο Μαντούβαλο, ενώ του έχει αφαιρεθεί οριστικά η άδεια.

Την ώρα που εκκρεμεί η αναίρεση στον Άρειο Πάγο για την αθωωτική απόφαση του Πέτρου Μαντούβαλου, ως προς την συμμετοχή για το Παραδικαστικό Ν2, καταδικάστηκε σήμερα για αντιποίηση δικηγορικού επαγγέλματος ο πρώην βουλευτής,  ο οποίος έχει χάσει οριστικά την ιδιότητα του δικηγόρου, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για απάτη.

Ο πρώην δικηγόρος και βουλευτής ήταν κατηγορούμενος μετά από μήνυση που είχε υποβάλει πολίτης το 2018, ότι του παρουσιάστηκε προκειμένου να αναλάβει υπόθεσή του, αν και δεν ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα μετά την αμετάκλητη καταδίκη του και την οριστική αφαίρεση της άδειας.

Αρχικά διώκονταν και για το αδίκημα της απάτης, αλλά μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, απαλλάχθηκε από το αδίκημα, γιατί στο μεσοδιάστημα ο μηνυτής ανακάλεσε τη σε βάρος του μήνυση.

Μάλιστα, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά, τόσο ο μηνυτής όσο και η σύζυγός του από μάρτυρες κατηγορίας μετατράπηκαν σε μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας ότι διατηρούν και φιλικές σχέσεις μαζί του.

Να σημειώσουμε ότι το ζευγάρι είχε επικοινωνήσει με το edolio5, παραθέτοντας σειρά στοιχείων που κατά την γνώμη τους, είχαν πέσει θύμα απάτης από τον π. δικηγόρο, αλλά στην πορεία άγνωστο γιατί επικοινώνησαν ξανά με την συντακτική ομάδα του edolio5, λέγοντας ότι «τα βρήκαμε και δεν θέλουμε να δημοσιευτεί το ρεπορτάζ.»

Στην απολογία του ο Πέτρος Μαντούβαλος αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία περί αντιποίησης του δικηγορικού επαγγέλματος, υποστηρίζοντας πως είχε προτείνει στον μηνυτή να αναλάβουν την υπόθεσή του, συνεργάτες του γραφείου του.

Επίσης, δήλωσε αθώος για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, με την ευκαιρία πρόσφατης αθώωσης του σε σχετική δίκη, χωρίς φυσικά να αναφέρει ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της αναίρεσης επί της αθωωτικής απόφασης όπως έχει γράψει το edolio5


Εντύπωση προκάλεσαν στο ακροατήριο τα όσα είπε ο κατηγορούμενος για δικαστές, κατονομάζοντας μάλιστα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου της οποίας η κόρη της δούλευε στο δικηγορικό του γραφείο!

(ΣΣ Μετά από δημοσιογραφική έρευνα του edolio5, διαπιστώσαμε ότι όντως η κόρη της αντιπροέδρου του ΑΠ έχει εργαστεί στο δικηγορικό του γραφείο, ενώ είναι σήμερα και η ίδια δικαστής).

Η Εισαγγελέας της Έδρας, Βικτωρία Μαρσιώνη πρότεινε την απαλλαγή του από την κατηγορία, όμως ο κατηγορούμενος δεν έπεισε την πλειοψηφία των δικαστών που τον έκριναν ένοχο για την αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις