Η αποκάλυψη προκαλεί δέος, ειδικά από τη στιγμή που προέρχεται από μία συστημική εφημερίδα, όπως η Καθημερινή

Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

Παρά τα ευχολόγια και τους… πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι ξένοι επενδυτές περισσότερο γυρνούν την πλάτη στην Ελλάδα, παρά αφήνουν τα ωραία τους χρήματα εδώ! Ίσα ίσα που τα παίρνουν πίσω άρον άρον… Και δεν το λέμε εμείς. Προσέξτε.

Υπήρξε δημοσιευμένο άρθρο της Καθημερινής, όχι όποιας και όποιας εφημερίδας και μάλιστα συστημικής! Που ξεμπροστιάζει τα όσα διαδραματίζονται. Παρά τα θρυλούμενα, τις φθηνές τυμπανοκρουσίες και τις… φανφάρες περί μαζικών επενδύσεων, οι τράπεζες αδειάζουν από τα χρήματα των ξένων κεφαλαίων! Η απόλυτη κοροϊδία. Η κυβέρνηση δουλεύει τον Έλληνα ψιλό γαζί.

Φυσικά, σύμφωνα με το άρθρο, οι τιμές είχαν αρχίσει να πιέζονται λόγω της σταδιακής ανατίμησης καυσίμων/ενέργειας από τα μέσα μέσα του 2021. Δεδομένου βέβαια ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από το ρωσο-ουκρανικό ζήτημα κι έπειτα με τα γνωστά προβλήματα σε πρώτες ύλες και αλυσίδες εφοδιασμού.

Και πώς χειρίστηκε το πρόβλημα η κυβέρνηση; Με αμεριμνησία. Τα στελέχη γύρω από το Μαξίμου αρκούνταν να επαναλαμβάνουν με στόμφο ότι ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος (θυμηθήκαμε τον… Λαλάκη). Για όλα (μάς) φταίνε οι ξένοι δηλαδή. Εμείς τα κάνουμε όλα σωστά. Σύμφωνα με τις (τραγικές) εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των συν αυτώ.

Μοιράστηκαν (και ακόμη) υποσχέσεις αφειδώς. Στα λόγια όλα καλά. Παρατηρώντας όμως την κατάσταση οι αγορές, ο «εισαγόμενος» πληθωρισμός γρήγορα μεταλλάχτηκε σε πληθωρισμό κερδών ή σε πληθωρισμό απληστίας.

Προσέξτε. Όλα αυτά αναφέρονται στο άρθρο εφημερίδας που πρόσκειται στην συστημική πλευρά. Οι οι τιμές των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης τρέχουν, τα κέρδη που φεύγουν, τριπλασιάστηκαν, οι μισθοί ακολουθούν σχεδόν παράλληλη πορεία και η ψαλίδα ανοίγει!

Έχουμε εξάλλου και τα δύο πιο… διαφορετικά ευρώ: ένα πάμφθηνο, το πιο φθηνό στην Ευρώπη (του μικροκαταθέτη) κι ένα πανάκριβο, το πιο ακριβό στην Ευρώπη (των τραπεζών)… Για να μην ξεχνιόμαστε.

Το άφθονο χρήμα ρέει από τα ουρανοκατέβατα κέρδη, αλλά η «μαγική εικόνα ανάπτυξης», παρότι το ΑΕΠ είναι μικρότερο και το χρέος πολύ υψηλότερο από όσο ήταν πριν από 15 χρόνια, δημιουργεί μία φενάκη. Ένα ψεύτικο κάλυμμα ότι όλα… βαίνουν καλώς. Ωστόσο οι ξένοι τελικά… όπου φύγε φύγει, έχοντας αντιληφθεί τι συμβαίνει στην χώρα που είναι εγκλωβισμένη στα σχέδια Μητσοτάκη.

Σύμφωνα δε με τον προϋπολογισμό, πέρυσι οι επενδύσεις θα αυξάνονταν 15,5%, αλλά τελικά αυξήθηκαν μόνο 7%…. Στοιχείο και αυτό σημαντικό. Που αποτυπώνει την αλήθεια. Άλλωστε κι όσες σχετικά μεγάλες επενδύσεις γίνονται, γίνονται με λεφτά του… ΕΣΠΑ και του ΤΑΑ, κυρίως. Το δημοσίευμα ρίχνει άπλετο φως λοιπόν στο τι γίνεται… στα σκοτάδια.

Τι γίνονται τα κέρδη που ευαγγελίζονται ορισμένοι, πέρα από πολυτελή κατανάλωση; Επενδύονται λοιπόν στο εξωτερικό. Η αυξημένη κερδοφορία αναζητεί την τύχη της εκτός συνόρων. Όλα τα άλλα είναι λόγια τυ αέρα. Και το τελυταίο για αποκορύφωμα. Οι ελληνικές άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό, από 1.147,7 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021, αυξήθηκαν 121% (!) κι έφτασαν τά 2.538,5 εκατ. το 2022. Πέρυσι πάλι, αυξήθηκαν άλλο 28% κι έφτασαν τα 3.240,4 εκατ. ευρώ. Τα εκ των έσω κιόλας κέρδη που φεύγουν, μάλλον οι ενδείξεις λένε ότι τριπλασιάστηκαν. Κάτι βλέπουν άραγε, όλοι αυτοί εδώ πέρα; Ρητορικό.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις