Οικονόμου για Σύνοδο ΝΑΤΟ: Δεν πηγαίνουμε με λυμένο το ζωνάρι για καυγά αλλά θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση

6
Μοιράσου το άρθρο

«Είμαστε ανυποχώρητοι σε ότι αφορά την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Αναφορά στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στις οποιεσδήποτε τουρκικές προκλήσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι θα κάνει σε περίπτωση που θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι όπως κάνουμε πάντοτε σε όλα τα φόρα η Ελλάδα ψύχραιμα και αποφασιστικά θα αντικρούσει κάθε τουρκικό ισχυρισμό.

«Δεν πηγαίνουμε στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ με το ζωνάρι λυμένο για καυγά αλλά θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαστε ανυποχώρητοι σε ότι αφορά την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ακόμα ότι η κυβέρνηση καλύπτεται απόλυτα σε ότι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την θέση του πρωθυπουργού ότι η Τουρκία έχει δυο δρόμους, εκείνον της αποκλιμάκωσης ή εκείνον της κλιμάκωσης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν ακολουθήσει τον δεύτερο θα ληφθούν μέτρα.

Όπως είπε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της ρητορικής έντασης που στοχεύει στο εσωτερικό ακροατήριο. Θα συνεχίσει να προβάλλει σε όλα τα διεθνή φόρα την τουρκική προκλητικότητα και να προβάλλει τις ελληνικές θέσεις.

Γεωργία Αθ. Σκιτζή

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like