Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του… Όπως το πάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα υποχρεώσει τα ευρωπαϊκά όργανα να χαρακτηρίσουν «χώρα μειωμένης κοινοτικής συμπεριφοράς»- όπως την Ουγγαρία και την Πολωνία…
Ήδη στις Βρυξέλλες η Κομισιόν – αλλά και στο Στρασβούργο το Ευρωκοινοβούλιο – δέχονται από καιρό – σωρηδόν καταγγελίες για τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης:
– Συρρίκνωση του κράτους Δίκαιου και προβληματική απονομή Δικαιοσύνης ,πλήγματα στην ελευθεροτυπία, διώξεις δημοσιογράφων, στέρηση δικαιωμάτων σε μετανάστες, αμφισβήτηση του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων.
Τώρα η Ελλάδα εμφανίζεται και με τοποθετήσεις του υπουργείου Εξωτερικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου που την εκθέτουν με την αντι-κοινοτική αντίληψή τους – ανίδεοι για τις ευρωπαϊκές λειτουργίες.
Όπως αποκαλύφθηκε, ο Μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στην Κομισιόν απέστειλε, κατ΄ εντολή των ανωτέρων του προφανώς, επιστολή που παραβλέπει ότι σύμφωνα με τις συνθήκες της ΕΕ, όλα τα μέλη της Ένωσης υπόκεινται στους νόμους της και κατ επέκταση στην αντίληψη που διακρίνει την εφαρμογή τους.
Με ύφος που αναδύει θεωρίες του Ορμπαν, του Μοραβιέτσκι, ο πρέσβης Γ. Βραΐλας, ζητάει, εμμέσως, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να …αξιολογεί τα ελληνικά ΜΜΕ, με βάση τα κριτήρια της ελληνικές κυβέρνησης!
Σ αυτή τη βάση αξιώνει στα θέματα των υποκλοπών «να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους».
Ενώ η χώρα ελέγχεται από την Κομισιόν για αντικοινοτικές παραβιάσεις ο πρέσβης της ζητάει να «δουλέψουμε σαν ομάδα» -σαν να επιδιώκει «συνεργασία» για … συγκάλυψη.
Κανείς διπλωμάτης με πίστη στις ευρωπαϊκές αξίες και γνώση της κοινοτικής νομοθεσίας, δεν θα διατύπωνε τέτοια άποψη, όσο και αν τον πίεζε η κυβέρνησή του.
Περιέρχεται σε απομόνωση με τις από καθέδρας υποδείξεις του: «Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία» ή «θα το θεωρούσαμε σώφρον στο μέλλον να αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις».
Σ΄ αυτόν τον αντιευρωπαϊκό κατήφορο, η κυβέρνηση πρόσθεσε – δια του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου – και τον σκοταδισμό του διαχωρισμού των ανθρώπων της ενημέρωσης σε ημέτερου και αντιπάλους.
Παραβλέποντας ότι οι δημοσιογράφοι κρίνονται από το κοινό τους για τη δουλειά τους και όχι από την Εκτελεστική Εξουσία , κατά τις προτιμήσεις της, σχολίασε την επαγγελματική δραστηριότητα – στην επιθεώρηση Politico-της συντάκτριας που αποκάλυψε την επιστολή Βραΐλα για την αξιολόγηση των πληροφοριών της- δίκην ..αρχισυντάκτης της.
– «Τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα…».
Η συνέχεια είναι αδιανόητη για πορτ παρόλ ευρωπαϊκής κυβέρνησης. Την κατατάσσει στους ανεπιθύμητους …λόγω φρονημάτων. Όπως τα αντιλαμβάνεται ο ίδιος – εκτός αν έχει επιληφθεί η …ΕΥΠ.
– «Το δημοσίευμα στο Politico, προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Τι ακριβώς εννοεί «σχέσεις» δημοσιογράφου με ένα κόμμα; Είναι μέλος του; Ή βρίσκεται στην υπηρεσία του-σαν τις στρατιές που απασχολεί η κυβέρνηση;
Είναι ανατριχιαστικό ότι η επιτυχία, μιας καταξιωμένης δημοσιογράφου- δεν παίρνουν από το καλάθι συνεργάτες στο Politico, ή τους ΝΥ Τimes– μετατρέπεται από την ελληνική κυβέρνηση σε… αδίκημα πολιτικών φρονημάτων- κατ επιστροφή σε μαύρες εποχές.
Μετά από αυτά μπορεί ο πρέσβης Βράιλας να υπηρετήσει αξιόπιστα τα συμφέροντα της χώρας , στις κοινοτικές διεργασίες που μετέχει, όταν κάνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάθημα διαχωρισμού των ελληνικών ΜΜΕ και την καλεί να μην ασκήσει τον εποπτικό ρόλο της;
Μπορεί ο Οικονόμου να παραμένει σε αξίωμα που έχει σχέση με την ενημέρωση και τη δημοσιογραφία, όταν εμφανίζεται να φακελώνει δημοσιογράφους, με μικροπρέπειες και μετεμφυλιακές αντιλήψεις;
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις