Οι κατηγορούμενοι για κακουργήματα Αλέξανδρος Εξάρχου και Δημήτρης Κούτρας που πλήρωσαν εγγυήσεις – μαμούθ για να μην πάνε φυλακή. Η εταιρεία του χρηματιστηρίου, η σιωπή της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και ο «μελλόνυμφος» CEO που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ανάμεσα στα 23 πρόσωπα κατά των οποίων έχει ασκήσει ποινικές διώξεις η Ευρωπαία εισαγγελέας για τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717, η οποία αν είχε εκτελεστεί θα είχε αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, βρίσκονται οι επικεφαλής τριών ισχυρών εταιρειών.
Ο λόγος για τους Δημήτρη Κούτρα, πρώην διευθυντή και μέτοχο της ΑΚΤΟΡ, τον Αλέξανδρο Έξαρχου Διευθύνων Σύμβουλο, Αντιπρόεδρο και μέτοχο της Intrakat που ανήκει στο δίδυμο των Μπάκοκαϋμενάκηδων, που εξαγόρασε το 2023 την ΑΚΤΟΡ και τον Σταύρο Βλάχο επικεφαλής της Alstom στην Ελλάδα.
Μάλιστα, προ ημερών ο Κούτρας και ο Έξαρχος παρουσιάστηκαν στην Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για να απολογηθούν για το ρόλο που διαδραμάτισαν στη σύμβαση 717, που είχε ο στόχο τον εκσυγχρονισμό του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Η είδηση κρύφτηκε από παντού αφού τα διαφημιστικά κονδύλια της Intrakat και του ΑΚΤΩΡ συντηρούν πολλά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν αμφισβητούνται στον κ. Κούτρα επιβλήθηκε εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ στον κ. Εξάρχου εγγύηση 500.000 ευρώ χωρίς απαγόρευση εξόδου.
«Κατά την Ευρωπαία Εισαγγελέα, οι τρεις διευθυντές (οι κύριοι Κούτρας, Βλάχος και ο διευθυντής της Κοινοπραξίας, προερχόμενος από την Άκτωρ Σπύρος Καραβάκης) «προκάλεσαν στους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ την απόφαση να τελέσουν την αξιόποινη πράξη της απάτης περί τις επιχορηγήσεις στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου επιχειρησιακού προγράμματος» «με πειθώ, φορτικότητα, προτροπές και παραινέσεις έχοντας προσωπική επικοινωνία με τους ως άνω κατηγορουμένους-αυτουργούς (σ.σ.: με τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ) και επηρεάζοντας την βούλησή τους προς την κατεύθυνση τέλεσης της επίμαχης αξιόποινης πράξης [ΑΠ 9/2023]».
Τους έπεισαν να υπογράψουν ότι για τη μη υλοποίηση της σύμβασης έφταιγαν άλλοι παράγοντες, αλλά δεν είχαν καν καταθέσει τις μελέτες…Κατά το κατηγορητήριο παρείχαν ψευδείς βεβαιώσεις στα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ πως «το έργο προχωρούσε κανονικά, ώστε να συνεχίζεται η ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και να μην υπάρχουν συνέπειες για την κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom από τις συνεχείς καθυστερήσεις».
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις