Η συγκεκριμένη ποινή ωστόσο δεν είναι εφέσιμη, αλλά η ΕΠΟ θα ορίσει δικάσιμο

Η ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που έχει επιβληθεί στον Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι μη εφέσιμη, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι έκαναν έφεση.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός, όντας χρονικού ορίου, άσκησε έφεση. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επίσης λογικά θα ορίσει δικάσιμο (δεν έχει αρνηθεί ποτέ να δικάσει έφεση) και μένει να φανεί τι μπορεί να συμβεί.

Η ποινή αυτή – όπως έχουμε εξηγήσει ήδη – δεν είναι εφέσιμη καθότι δικαίωμα έφεσης υπάρχει μόνο όταν η απόφαση αφορά σε τιμωρία τουλάχιστον δύο αγωνιστικών.

Θυμίζουμε την ποινή των Πειραιωτών, όπως επιβλήθηκε από το Πειθαρχικό της Λίγκας:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/1081/5/-μα’ από 5/10/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική και συνολική χρηματική ποινή, ποσού δεκατριών χιλιάδων (13.000,00) ευρώ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν υπότροποι, καθώς είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο για άναμμα πυρσών με Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης. Γι’ αυτό και κλήθηκαν με το άρθρο της τιμωρίας έδρας.

Στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει απευθείας τιμωρία με κεκλεισμένων των θυρών στον πρώτο παιχνίδι που υπήρξε διακοπή αγώνα για άναμμα πυρσών.

Πλέον, μένει να αποφασιστεί αν η έφεση θα γίνει αποδεκτή ή θα απορριφθεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.

Πηγή: Gazzetta.gr