Η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου απαίτησε από τον Βαρθολομαίο να λάβει μέτρα κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, επικαλούμενη «εθνικούς λόγους»

Ωμή και ξεκάθαρη παρέμβαση στα θέματα της Εκκλησίας, αγνοώντας τους διακριτούς ρόλους που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να έχει η Πολιτεία από την Εκκλησία, επιχειρεί η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Το αποκάλυψε σε συνοδικούς μητροπολίτες ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οσα δεν τόλμησε τα τελευταία 20 χρόνια ο «σουλτάνος» Ερντογάν, τα απαίτησε από τον πολύπειρο Πατριάρχη Βαρθολομαίο η υψηλά ιστάμενη εκπρόσωπος της ελληνικής διπλωματίας. Του διεμήνυσε, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, πως «στην ελληνική κυβέρνηση δεν αρέσει όπως πορεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και παρακαλώ να λάβετε τα μέτρα σας».

Αυτά είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, δείχνοντας πρωτοφανή ασέβεια και άγνοια των εκκλησιαστικών θεμάτων. Ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης έμειναν έκπληκτοι με το «αίτημα» της κυρίας Παπαδοπούλου, που εκθέτει τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση. Με ποια ιδιότητα η υφυπουργός Εξωτερικών απαιτεί να ληφθούν μέτρα κατά ενός επίσημα εκλεγμένου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ιεράρχη;

Ολοι αναρωτιούνται πώς ακριβώς αντιμετωπίζει η κυρία Παπαδοπούλου τους διακριτούς ρόλους που επικαλείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι πρέπει να διαπνέουν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. Αυτό που βλέπουν είναι μια προσωπική ατζέντα που αφορά τα εκκλησιαστικά θέματα από ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν έχει καμία γνώση για τα ζητήματα της Εκκλησίας.

Γνωρίζει ο Μητσοτάκης;

Το πιθανότερο είναι πως δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού οι κινήσεις της υφυπουργού Εξωτερικών. Διότι μόλις προ πενταμήνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν και γευμάτισαν προ μηνός στη Νέα Υόρκη, και η σύζυγός του παραβρέθηκε στην ενθρόνισή του.

Η κυρία Παπαδοπούλου επικαλείται «εθνικούς λόγους» για τους οποίους θα πρέπει να αλλάξει γραμμή ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, αφού, κατά την άποψή της, λειτουργεί διχαστικά για την ομογένεια. Αν δηλαδή την επόμενη φορά κρίνει η κυρία Παπαδοπούλου πως ο μητροπολίτης Θυατείρων Νικήτας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν εμπνέει την ελληνοκυπριακή κοινότητα στο Λονδίνο θα πρέπει να «απαιτήσει» από τον Πατριάρχη να ληφθούν μέτρα; Ή αν δεν αρέσει στον υπουργό Εσωτερικών ο μητροπολίτης Μεσσηνίας θα απαιτήσουν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τον παραπέμψουν στην Ιεραρχία;

«Ελυσε τα προβλήματα της Πολιτείας η ελληνική κυβέρνηση και τώρα καταπιάνεται με τα θέματα της Εκκλησίας;» σχολίαζε σκωπτικά κυβερνητικό πρόσωπο που διαπιστώνει καθημερινά την εμπάθεια και τα απαξιωτικά λόγια που χρησιμοποιεί η κυρία Παπαδοπούλου για τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα στην Αμερική. Αν υπάρχουν όμως εκκρεμότητες στα θέματα της Ορθοδοξίας, αυτές αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε καμία περίπτωση έναν υπουργό μιας κυβέρνησης, είτε αυτή είναι στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία ή στις ΗΠΑ.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις