«Ντου» στον Ιερό Βράχο

Ένα πρωτόγνωρο συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγη ώρα, όταν περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακοί μπήκαν στην Ακρόπολη, κρατώντας πανό για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι οπαδοί προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες ενώ ενημερώθηκε η Αστυνομία, που απέτυχε να τους κρατήσει εκτός του ιστορικού χώρου.

Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων μάλιστα, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο, ενώ σήκωσαν πανό της ομάδας τους, φωνάζοντας συνθήματα ενώ στη συνέχεια έφυγαν.

Το όλο περιστατικό κράτησε περίπου 15 λεπτά ενώ δεν τραυματίστηκε κανένας και δεν προκλήθηκε καμία φθορά στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα. Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν. Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

pronews.gr