Ο ΣυΡιζΑ – και ορθώς -, μέχρι το 2021 υποστήριζε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την κύρια ευθύνη για την καταστροφή της Ελλάδας και την υποδούλωση της στα δεσμά του ΔΝΤ.

Κατήγγειλε – και ορθώς – την αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα θηριώδη μέτρα του μνημονίου, τα οποία οδήγησαν την οικονομία και την κοινωνία στον όλεθρο.

Στηλίτευε τα σκάνδαλα Σημίτη, κατακεραύνωνε τα swaps, οδήγησε στο ειδικό δικαστήριο τον υπουργό οικονομικών του Παπανδρέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, όπου και καταδικάστηκε.

Το 2022, όλα άλλαξαν. Ξαφνικά, ο ΣυΡιζΑ ανακάλυψε ότι ο Κώστας Καραμανλής χρεοκόπησε την Ελλάδα, εκλιπαρούσε για προοδευτική διακυβέρνηση, λησμόνησε τα εκατοντάδες εκατομμύρια θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα μέσω της εξεταστικής για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis, ενημερωθήκαμε ότι ενώ η δικαιοσύνη διερευνούσε τους πρωταγωνιστές της λίστας Λαγκάρντ, κάποια στελέχη του είχαν υπόγειες σχέσεις με τους διερευνώμενους, δίνοντας τους μάλιστα στοιχεία για την πορεία των εισαγγελικών ερευνών!

Στην προεκλογική περίοδο, ο ΣυΡιζΑ διέψευδε τον ΣυΡιζΑ του παρελθόντος, φτάνοντας στο σημείο να υπερασπίζεται ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να εξασφαλίσει την ελεημοσύνη του ΠΑΣΟΚ για να πραγματοποιήσει την ονείρωξη της δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης.

Με απλά λόγια, ο ΣυΡιζΑ ξέπλυνε τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ, τον κατάπιε.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις