Άμεση ανάλυση της Bild για το σκεπτικό πίσω από τα τελευταία χτυπήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία
Από την Δευτέρα, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγικής ενέργειας σε όλη την Ουκρανία, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και χαμηλές θερμοκρασίες στο Κίεβο ενώ ο υδράργυρος δείχνει ήδη 3 βαθμούς Κελσίου.
Ο πολεμικός ρεπόρτερ της Bild, Πάουλ Ρόντσχάιμερ, εξηγεί την επιχείρηση παγετού που σχεδιάζει ο Πούτιν. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, με τις επιθέσεις σε αμάχους, ο Πούτιν θέλει να παγώσει την εμπόλεμη χώρα προτού πέσει περαιτέρω η θερμοκρασία.
«Αυτό που βλέπουμε είναι μια στρατηγική για την επίτευξη ειρήνης που υπαγορεύεται από τη Ρωσία προκειμένου να αποφευχθεί ένας άλλος χειμερινός πόλεμος», δήλωσε ο Ανατολικοευρωπαίος ερευνητής Αντρέας Ούμλαντ στη γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα του Ινστιτούτου Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών της Στοκχόλμης, οι επιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας στην Ουκρανία έχουν σκοπό να ασκήσουν πίεση στον ουκρανικό λαό «να πιέσει την κυβέρνησή του για να υποχωρήσει».
Το μήνυμα του Πούτιν προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τον καθηγητή Ούμλαντ, είναι: «Είτε εγκαταλείπετε τις περιοχές που έχουμε προσαρτήσει ή θα σας βομβαρδίσουμε μέχρι θανάτου και θα πεθάνετε από το κρύο».
Οι Ουκρανοί πολιτικοί έχουν επίσης αναγνωρίσει αυτή τη στρατηγική και αντιτίθενται σθεναρά στο χειμερινό σχέδιο της Ρωσίας για την Ουκρανία. Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο τόνισε ότι: «Παλεύουμε για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προμηθεύουμε τους πολίτες με ρεύμα, νερό και θέρμανση ακόμη και το χειμώνα».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας «υπάρχει κίνδυνος το Κίεβο όπως και άλλες πόλεις να μείνουν χωρίς θέρμανση τον χειμώνα. Ο κίνδυνος αυτός οφείλεται στις επιθέσεις με ρουκέτες. Γι’ αυτό ζητάμε από τους εταίρους μας ειδικά αντιπυραυλικά συστήματα».
Το άρθρο του Ρόντσχαιμερ κάνει επίσης αναφορά στη μάχη του Στάλινγκραντ που έγινε «παγίδα θανάτου» για τους στρατιώτες που δεν άντεξαν το τσουχτερό κρύο την περίοδο του β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Η χειμερινή περίοδος 1942- 43 στο Στάλινγκραντ θεωρείται από τους ιστορικούς ως το σημείο καμπής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης. Κι αυτό γιατί, παρά τον αυξημένο αριθμό των νεκρών στρατιωτών, ο «Κόκκινος Στρατός» κατάφερε να νικήσει τους στρατιώτες της Βέρμαχτ του Χίτλερ αφού τους περικύκλωσε» .
Σε θερμοκρασίες που άγγιζαν τους μείον 30 βαθμούς, δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες πάγωσαν μέχρι θανάτου ή πέθαναν από την πείνα καθώς δεν υπήρχε φαγητό.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις