⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 91 τραυματίστηκαν την Παρασκευή (21/08) από ρωσική επίθεση με drones στην πόλη Κριβίι Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται έξι παιδιά, ενώ 21 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους και ένα παιδί, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Ολεξάντρ Χάντζα.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε εμπορικό κέντρο και παρακείμενες εγκαταστάσεις. Ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Μικούλ, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το εμπορικό κέντρο χτυπήθηκε περισσότερες από μία φορές, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να καταγγέλλει ότι ένα δεύτερο ρωσικό drone έπληξε την περιοχή περίπου μισή ώρα μετά το πρώτο χτύπημα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση «απόλυτα κυνική και απαράδεκτη», υποστηρίζοντας ότι η δεύτερη επίθεση είχε στόχο να πλήξει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επιχειρούσαν στο σημείο.

Η νέα επίθεση σημειώνεται μία ημέρα μετά το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο, όπου σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι από επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Κριβίι Ριχ είναι η γενέτειρα του προέδρου Ζελένσκι και έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο ρωσικών επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις