Η αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας κήρυξε καταζητούμενο τον Κίριλo Σεβτσένκο.

«Καταζητούμενος» για διαφθορά κηρύχθηκε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ουκρανίας Κίριλo Σεβτσένκο από την αρμόδια Αρχή.

Η εθνική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας κήρυξε καταζητούμενο τον πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας τη Δευτέρα, μαζί με δύο υπαλλήλους της τράπεζας Ukrgazbank, ως υπόπτους για υπεξαίρεση άνω των 200 εκατομμυρίων γρίβνα (5,42 εκατομμύρια δολάρια).

«Η NABU αναζητά τρεις αξιωματούχους της JSB Ukrgasbank που εμπλέκονται στην υπεξαίρεση άνω των 200 εκατομμυρίων γρίβνα. Μιλάμε για τον πρώην επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Ukrgasbank, έναν από τους αναπληρωτές της Ukrgasbank και τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος συνεργασίας με εταιρικούς πελάτες VIP του κρατικού ιδρύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς της εμπόλεμης χώρας.

Ο Σεβτσένκο παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά στις αρχές Οκτωβρίου, επικαλούμενος λόγους υγείας. «Εξαιτίας λόγων που σχετίζονται με την υγεία, τους οποίους δεν μπορώ να συνεχίσω να αγνοώ, πήρα μια δύσκολη απόφαση για τον εαυτό μου», ανέφερε ο Σεβτσένκο σε δήλωσή του.

Ο Σεβτσένκο υπέβαλε την επιστολή παραίτησής του στον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κεντρικής τράπεζας την Τρίτη.

ieidiseis.gr

EPA/ANDRII NESTERENKO

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις