Από τη Μεγάλη Δευτέρα δεν υπάρχουν διερμηνείς στην υπηρεσία Ασύλου. Από σήμερα και στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου“.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

“Οι διερμηνείς και διαμεσολαβητές πρέπει να επανέλθουν άμεσα, η κυβέρνηση να απολογηθεί για το πρόβλημα που προέκυψε και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να μην επαναληφθεί”, προσθέτει ο ίδιος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Από τη Μεγάλη Δευτέρα δεν υπάρχουν διερμηνείς στην υπηρεσία Ασύλου. Από σήμερα και στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Πολύ απλά, επειδή το Υπουργείο δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Χωρίς διερμηνείς δεν υπάρχει διαδικασία ασύλου, δεν διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο.

Αυτό που συμβαίνει, για πολλοστή φορά στο Υ.Μ.ΑΣ., δείχνει διαχειριστική ανεπάρκεια και έλλειψη σχεδιασμού. Το Υπουργείο δηλώνει πως αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και δίνει τεχνογνωσία και στο εξωτερικό. Δεν καταφέρνει να διασφαλίσει τα αυτονόητα.

Οι διερμηνείς και διαμεσολαβητές πρέπει να επανέλθουν άμεσα, η κυβέρνηση να απολογηθεί για το πρόβλημα που προέκυψε και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να μην επαναληφθεί.

Η σοβαρότητα αποδεικνύεται στην πράξη της διοικητικής καθημερινότητας και όχι με αυτοαναφορικά δελτία τύπου και παράτες”.

thestival.gr

Φωτογραφία: Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις