Δεν αισθάνεται δικαιωμένος από την πορεία της υπόθεσης του «πόθεν έσχες» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Χθες ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε να μπει η υπόθεση των αδήλωτων 3,2 εκατομμυρίων ευρώ στο αρχείο.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο Open, θα επιθυμούσε η διαδικασία να είχε ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρονικό διάστημα, εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό για τη χρονική συγκυρία κατά την οποία εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις εις βάρος του.
Αιχμές για διαρροές και χρονισμό αποκαλύψεων
Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για στοχευμένες διαρροές, ζητώντας να αποσαφηνιστεί η προέλευσή τους και αφήνοντας αιχμές για οργανωμένη επίθεση.
«Θα πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι των διαρροών και να διευκρινιστεί ποιος ενορχήστρωσε αυτή την επίθεση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χρονική στιγμή των αποκαλύψεων «αμαυρώνει τη συνολική διαδικασία», συνδέοντάς την με κρίσιμες παρεμβάσεις του ίδιου σε θεσμικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η πρώτη διαρροή σημειώθηκε ενώ βρισκόταν στη Βουλή, προκειμένου να υποστηρίξει τη νομική διαδικασία για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ η δεύτερη, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της υπογραφής μιας από τις σημαντικότερες συμβάσεις που έχουν συναφθεί στη χώρα.
«Δεν φοβάμαι» – Απαντήσεις για τις αναθέσεις
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς τη στάση του, δηλώνοντας ότι δεν αισθάνεται φόβο απέναντι στις εξελίξεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο του ως επικεφαλής της Συνομοσπονδίας και των επιτροπών που διαχειρίζονταν αναθέσεις και διαγωνισμούς, διευκρινίζοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις αφορούσαν εταιρείες που δεν είχαν αντικείμενο την κατάρτιση.
Καταγγελίες για πολιτική σκοπιμότητα
Συνεχίζοντας, ο κ. Παναγόπουλος απέδωσε τις εξελίξεις σε προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας, κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη κίνηση.
Αναφερόμενος, τέλος, στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι κατανοεί τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται το κόμμα, ωστόσο δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη στάση συγκεκριμένων προσώπων.
Όπως ανέφερε, τον ενόχλησαν ιδιαίτερα ενέργειες «παρατρεχάμενων», όπως τους χαρακτήρισε, καθώς και πολιτικών που —κατά τον ίδιο— άλλαζαν κομματική ταυτότητα με ευκολία, ενώ ταυτόχρονα ασκούσαν έντονη κριτική προς το πρόσωπό του.
newsbreak.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





















































