Την έντονη αντίδραση της εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ στο σχεδιασμό “συρρικνώσεων, καταργήσεων νοσοκομειακών μονάδων”. Αναφέρει ότι η ίδια και οι τοπικές κοινωνίες θα σταθούν εμπόδιο και εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα αποτύχει να υλοποιήσει αυτό το σχεδιασμό της.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, “30 και πλέον νοσοκομεία που έχουν απωλέσει την νομική αυτοτέλεια βρίσκονται στο στόχαστρο από την αρχή των μνημονιακών ετών για κατάργηση η μετατροπής τους σε Κέντρα Υγείας. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αποψιλώθηκαν από προσωπικό το οποίο μετακινήθηκε στο έτερο Νοσοκομείο που αποτελεί την έδρα του Νομικού Προσώπου, λειτουργώντας με μεγαλύτερη επισφάλεια από Κέντρα Υγείας της περιοχής”.
“Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις για να κλείνουν όταν δεν είναι κερδοφόρα. Και μία ανθρώπινη ζωή να σώσουν σε ένα έκτακτο περιστατικό θεωρείται ανεκτίμητη η λειτουργία τους. Με τη διαχείριση του κορονοϊού απεδείχθη ο ανεκτίμητος και αναντικατάστατος ρόλος τους. Αντί λοιπόν να προτείνει μέτρα ενίσχυσης ο Υπουργός Υγείας ανακοινώνει την κατάργηση τους”, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Κάνει λόγο για υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάργηση των νοσοκομείων της Αττικής το 2013 με αποτέλεσμα “να φορτώνονται με ράντζα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Εάν λειτουργούσε το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» δεν θα ανέπτυσσε ράντζα το Αττικό Νοσοκομείο”, υπογραμμίζει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, στη χώρα μας έχουμε 35.000 ενεργές νοσοκομειακές κλίνες. Λειτουργούν λιγότερο των 3,5 νοσοκομειακών κλινών ανά 1.000 κατοίκων. “Διαθέτουμε τις λιγότερες νοσοκομειακές κλίνες από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 5,3 ανά 1.000 κατοίκων. Γι’ αυτό και τα ράντζα είναι ελληνικό φαινόμενο. Και θέλουν να κλείσουν και άλλες. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τέτοια σχέδια”, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις