Οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν από μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet και της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας Yamam

Οι IDF δίνουν στη δημοσιότητα πλάνα από τη νυχτερινή διάσωση ομήρων στη Ράφα της νότιας Γάζας, καθώς και από τα χτυπήματα στην περιοχή εν μέσω της απεγκλωβισμού του Fernando Simon Marman και του Norberto Louis Har από τις ειδικές δυνάμεις.

Μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet και της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας Yamam της αστυνομίας έφτασαν αθόρυβα στο σπίτι στη Ράφα γύρω στη 1 τα ξημερώματα, όπου κρατούνταν οι δύο όμηροι.

Στις 1:49 π.μ., οι δυνάμεις παραβίασαν το διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου με εκρηκτικά και μέσα σε λίγα λεπτά σκότωσαν τρεις τρομοκράτες που φρουρούσαν τους ομήρους.

Μέσα σε ένα λεπτό από τη διάσωση, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε μαζικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς στην περιοχή της επιχείρησης, για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των ομήρων.

Οι δύο όμηροι μεταφέρθηκαν από τις δυνάμεις με θωρακισμένα οχήματα έξω από τη Ράφα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό ελικόπτερο που τους μετέφερε στο ιατρικό κέντρο Sheba στο Ramat Gan για εξετάσεις με την κατάστασή τους να είναι καλή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις